Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Γιατί ζητά βοήθεια από τις μυστικές υπηρεσίες

-->
Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα,την πολιτική και τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», και αναφερόμενος στον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, εκτίμησε πως «η Εκκλησία δέχεται πόλεμο» και κάλεσε την Πολιτεία «να αποδεσμεύσει τις μυστικές υπηρεσίες για να ενημερώσουν τον λαό» για τους φίλους και τους εχθρούς του.

«Εμείς, όμως υφιστάμεθα τέτοια πίεση, δεχόμαστε τέτοιο πόλεμο, που αισθανόμαστε ότι είμαστε υπό εξόντωση. Λοιπόν, αυτοί είναι οι διακριτοί ρόλοι; Και ποιο είναι το «ουδέτερο» κράτος; Παραδείγματος χάριν, ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας προτείνεται να μην είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος, αλλά του Αγίου Ορους να είναι. Γιατί το Αγιο Ορος -που είναι κομμάτι της Ελλάδος, είμαστε μία οικογένεια- θα έχει συνταγματικά κατοχυρωμένο Καταστατικό Χάρτη, αλλά η Εκκλησία της Ελλάδος δεν θα έχει; Πιστεύω όμως ότι θα επικρατήσει η λογική σε πολλούς ανθρώπους με υπεύθυνες θέσεις και ότι όλα αυτά είναι φωτοβολίδες για συζήτηση, για να φύγουμε από άλλα θέματα», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος.
Ενώ στην ερώτηση γιατί εκτοξεύονται αυτές οι «φωτοβολίδες», ο κ. Ιερώνυμος απάντησε:
«Είναι αυτοί που δεν θέλουν την Ανάσταση. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε κάποτε η Πολιτεία μας να αποδεσμεύσει τις μυστικές υπηρεσίες για να ενημερώσουν τον λαό μας ποιοι είναι εκείνοι που μας αγαπάνε, ποιοι είναι εκείνοι που δουλεύουν εναντίον μας, εκείνοι που κινούνται με διάθεση αντεθνική και τι επιδιώκουν για να μπορέσουμε και εμείς να ξυπνήσουμε επιτέλους».

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου