Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ο Τραμπ ξεφτίλισε τον Σόιμπλε - Έξαλλος ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ!

-->
Στους ρυθμούς της οικονομικής πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει ο Ντόναλντ Τραμπ αρχίζουν να... χορεύουν οι άλλες χώρες του πλανήτη.
Συγκεκριμένα, υπό την πίεση της αμερικανικής κυβέρνησης που αντιτίθεται στο ελεύθερο εμπόριο και έχει υιοθετήσει σκεπτικιστική στάση για την κλιματική αλλαγή, οι αναφορές στην καταδίκη του προστατευτισμού και στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμααποσύρθηκαν από το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20.
Υπήρξε διαφωνία μεταξύ μιας χώρας και όλων των άλλων, συνόψισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Στο θέμα του παγκόσμιου εμπορίου «εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε τη συμβολή του εμπορίου στις οικονομίες μας», αναφέρεται στο ανακοινωθέν.
Η παραδοσιακή καταδίκη του προστατευτισμού, την οποία η G20 επαναλάμβανε διαρκώς, δεν υπάρχει πλέον στο πεντασέλιδο κείμενο!
Σύμφωνα με πολλές πηγές, οι ΗΠΑ διαφώνησαν, δεδομένης και της στάσης που τηρεί στο θέμα των ελεύθερων συναλλαγών ο Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
Επίσης, δεν γίνεται καμία αναφορά στη Συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, λίγες μόλις ημέρες μετά την παρουσίαση του σχεδίου του προϋπολογισμού της αμερικανικής κυβέρνησης που προβλέπει περικοπές στις δαπάνες για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Η Γερμανία, που προεδρεύει φέτος στην G20 και είχε προσπαθήσει να αποφευχθεί μια ανοιχτή ρήξη, προσπάθησε, επίσης, να υποβαθμίσει το θέμα.
«Οι Αμερικανοί δεν απομονώθηκαν. Ο ρόλος του προέδρου (της G20) είναι να ενώνει, όχι να απομονώνει», σχολίασε ο Σόιμπλε, ο οποίος, όμως, «έβραζε» μέσα του, καθώς δεν πέρασε το δικό του!

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου