Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κι όμως υπάρχουν και συντάξεις κάτω των 150 ευρώ!

-->

Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ

Προσωπική διαφοράεπανυπολογισμός των συντάξεωνΕΚΑΣ,κατώτατα όρια και μειώσεις σε παλαιές και νέες συντάξειςβρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με τον κ. Κουτρουμάνη. Ο πρώην Υπουργός εξηγεί στο Newsbomb.gr, ότι το 1% του ΑΕΠ για τις συντάξεις σημαίνει επιπλέον περικοπή 7% στις συντάξεις από το πρώτο ευρώ!
Συνέντευξη στην Αμέλια Αναστασάκη
«Και όμως υπάρχουν και συντάξεις κάτω των 150 ευρώ, και αυτό γιατί δίνεται μόνο η αναλογική σύνταξη», αναφέρει αποστομωτικά ο Γιώργος Κουτρουμάνης, αναφερόμενος στις νέες διατάξεις του Ασφαλιστικού, οι οποίες καταργούν τα κατώτατα όρια. 

Ο πρώην Υπουργός εκτιμά ότι δεν πρόκειται να γίνει επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων. «Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε υπολογισμό των οριστικών συντάξεων!», λέει με νόημα ο κ. Κουτρουμάνης και επισημαίνει ότι «η προσωπική διαφορά δεν έγινε τυχαία...». Μάλιστα, εκφράζει έντονα τον φόβο ότι θα εφαρμοστεί ένα παρόμοιος αλγόριθμος με εκείνον που εφαρμόστηκε για τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων, με αποτέλεσμα η μορφή των μειώσεων να είναι οριζόντια.  

 Ο Γιώργος Κουτρουμάνης σημειώνει στο Newsbomb.gr, όσα πρέπει να γνωρίζει για το ΕΚΑΣ ένας συνταξιούχους που έχασε το επίδομα, αλλά και όσα πρέπει να γνωρίζει και ένας που έχασε ένα μεγάλο μέρος του,αλλά συνεχίζει να το λαμβάνει. Τι προϋποθέσεις απαιτούνται για τααντισταθμιστικά μέτρα.  

Υποψήφιοι συνταξιούχοι: Ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν όσοι το 2017 θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης; Ο Γιώργος Κουτρουμάνης εξηγεί τι ισχύει για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, καθώς η σύγχυση στον ΕΦΚΑ και η έλλειψη ενημέρωσης των υπαλλήλων είναι δεδομένη.  
Ο πρώην Υπουργός Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι το 1% του ΑΕΠ για τις συντάξεις, δεν αφορά στο μικτό ποσό τους αλλά στο καθαρό! «Αυτό σημαίνει περικοπές των 2,2 δις ευρώ για να καταλήξουμε στο 1,7 δις ευρώ!», λέει με νόημα ο κ. Κουτρουμάνης και εξηγεί πώς αναλύονται αυτές οι μειώσεις.  
«Όταν καθυστερείς το κλείσιμο της συμφωνίας, ο λογαριασμός γίνεται μεγαλύτερος. Άρα, εάν δεν ολοκληρωθεί σύντομα η δεύτερη αξιολόγηση, τα πράγματα θα είναι χειρότερα», σημειώνει ο Γιώργος Κουτρουμάνης, και ερμηνεύει τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-δανειστών αναφορικά με την δική του εμπερία από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου