Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Πάμε για καλοκαίρι μαζί με τα μπάνια του λαού…«Φωτιά» στη διαπραγμάτευση βάζουν Ελλαδάρχης και Rothchild

-->
«Ας κλείσει τον Ιούνιο η αξιολόγηση, δεν θα εκβιασθούμε σε μια συμφωνία-ταφόπλακα της προσπάθειας εξόδου στις αγορές, που θα καταστρέψει την κυβέρνηση και θα φέρει το τέταρτο μνημόνιο». Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψισθεί το νέο μήνυμα που εκπέμπει η Αθήνα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Η εκτίμηση που έχει διαμορφωθεί πλέον στο Μαξίμου είναι ότι η πίεση που ασκείται για να κλείσει πάση θυσία η συμφωνία για την αξιολόγηση πριν από τις ολλανδικές εκλογές εξυπηρετεί μόνο τη στρατηγική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, τα σχέδια του οποίου είναι:
  1. Η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή προβλέπει μόνο θυσίες από την ελληνική πλευρά, με προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων που ακόμη και η Κομισιόν κρίνει ότι δεν είναι απαραίτητα. Αντίθετα, όλα όσα ενδιαφέρουν την Ελλάδα, δηλαδή ο εξορθολογισμός του δημοσιονομικού στόχου, για να υπάρχει προοπτική χαλάρωσης της λιτότητας, «σπρώχνονται» από το Γερμανό υπουργό Οικονομικών μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
  2.  Με άλλα λόγια, η Ελλάδα καλείται να διευκολύνει τον κ. Σόιμπλε στην προεκλογική του εκστρατεία, για να εμφανισθεί ως θριαμβευτής, αφού επέβαλε πειθαρχία στους «ατίθασους Έλληνες».
Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να ρισκάρει ακόμη και μια παράταση των διαπραγματεύσεων ως το καλοκαίρι, ελπίζοντας ότι η πίεση θα μεταφερθεί στο Βερολίνο και η καγκελάριος Μέρκελ θα προσφέρει τελικά μια πιο δίκαιη συμφωνία.
Τι εισηγείται η Rothchild
Σύμφωνα με πληροφορίες, την τήρηση σκληρής γραμμής υποδεικνύει στην Αθήνα και ο οίκος Rothchild, που εκτιμά ότι μια συμφωνία που δεν θα καλύπτει επαρκώς τις παραμέτρους των δημοσιονομικών στόχων και της ελάφρυνσης χρέους και δεν θα οδηγεί στην ποσοτική χαλάρωση θα καταστήσει μάταιη κάθε προσπάθεια για έκδοση ομολόγων, ενώ αναμένεται ότι η αγορά θα αντιδράσει αρνητικά, διατηρώντας τις αποδόσεις σε απαγορευτικά επίπεδα ακόμη και για μικρές δοκιμαστικές εκδόσεις.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου