Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Αποχώρηση του ΔΝΤ σημαίνει το τέλος του ελληνικού προγράμματος

-->

Τι διεμήνυσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters - Εκτιμάται, την ίδια ώρα, ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα

Η Γερμανία εκτιμά ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, κατά το ρεπορτάζ του Reuters, ωστόσο η ίδια πηγή προσθέτει ότι τυχόν απόφαση του ΔΝΤ για αποχώρηση από το πρόγραμμα, θα σήμαινε και το τέλος του προγράμματος.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει, «τότε το πρόγραμμα έχει τελειώσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Juerg Weissgerber στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όταν ερωτήθηκε για την αναμενόμενη απόφαση από το δ.σ. του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα τέλος, επισημαίνει ότι «η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, θέλει το ΔΝΤ να έχει συμμετοχή στην ελληνική διάσωση για να δώσει στο πρόγραμμα διάσωσης μεγαλύτερη αξιοπιστία, αλλά είναι αντίθετη στην μεγάλη ελάφρυνση χρέους προς την Αθήνα, την οποία απαιτεί το ΔΝΤ».


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου