Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: Στο τέλος θα μας πλακώσει… χιονοστοιβάδα – Τι είπε για Μέρκελ, Σόιμπλε και Τραμπ

-->
Μη βιώσιμο από το τέλος του 2009 είναι το ελληνικό χρέος δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως είναι χαρακτηριστική περίπτωση του «extend end pretend» (παρατείνω και προσποιούμαι).
Το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε και η Ευρώπη αποφάσισε να προσποιείται ότι αυτό δεν συνέβη χορηγώντας ρευστότητα, προσποιούμενη ότι είναι πρόβλημα ρευστότητας ενώ ήταν ένα πρόβλημα φερεγγυότητας. Αν συνεχίσουμε να ανεβάζουμε την χιονόμπαλα προς την κορυφή του λόφου, στο τέλος θα μας πλακώσει σαν χιονοστιβάδα, προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε πως υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στην Άγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσον αφορά τη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος.
«Ο Τραμπ ρισκάρει»
Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκτίμησε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ρισκάρει με την πρόκληση μιας κρίσης χρέους στις ΗΠΑ ανάλογης με αυτή που ήδη βιώνει η Ευρώπη.
«Η μεγάλη μου ανησυχία είναι ότι ο Τραμπ και οι εξαγγελίες του για την οικονομία δεν έχουν λογική», δήλωσε στο Bloomberg TV ο πρώην υπουργός Οικονομικών, εκτιμώντας συγκεκριμένα ότι το πλάνο Τραμπ για δαπάνες 1 τρισ. δολαρίων δεν έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και θα οδηγήσει το έλλειμμα στα ύψη, εφόσον όλο το σχέδιο συνδυαστεί με τις φοροαπαλλαγές τις οποίες θέλει να προχωρήσει.
ΠΗΓΗ: enikos.gr

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου