Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: Η εξωτερική πολιτική του Τραμπ, η Μέση Ανατολή και το «Playboy» της Μέρκελ

-->
Τα πρώτα βήματα της πολιτικής Τραμπ δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστα στο σημερινό «Εν Αθήναις» ο Γιώργος Τράγκας.
Όπως χαρακτηριστικά είπε στον Real FM: «Αρχίζει δειλά δειλά να διαγράφεται η νέα εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Η πολιτική του νέου προέδρου, του κου Τραμπ. Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με τον πρωθυπουργό κο Νετανιάχου και προανήγγειλε μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ δείχνοντας καθαρά ότι πρόκειται να στηρίξει δυνατά το Ισραήλ.
Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Ομπάμα που λίγο πριν φύγει απέφυγε να θέσει βέτο στον ΟΗΕ για την καταδίκη του Ισραήλ στην υπόθεση του εποικισμού της Δυτικής Όχθης. Ο κος Τραμπ μίλησε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον κο Σίσι για τα θέματα της τρομοκρατίας και του είπε ότι θα τον στηρίξει πλήρως.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν χάνει ευκαιρία που να μην μιλήσει για εξάλειψη από προσώπου γης του ισλαμικού κράτους, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει προειδοποιητικές βολές μιλώντας για αποτελεσματική άμυνα κατά της Βορείου Κορέας και του Ιράν.
Τα θέματα Μέσης Ανατολής τα έχει αναθέσει στον Εβραϊκής καταγωγής γαμπρό του, παρά το γεγονός ότι αυτό προκάλεσε αντιδράσεις στην Αμερική και θεωρήθηκε παραβίαση των κανόνων της προεδρικής λειτουργίας.
Θεωρείται δεδομένο πλέον από ορισμένους ότι ο Τραμπ θα κινηθεί στη Μέση Ανατολή πολύ σκληρά απέναντι στο Μουσουλμανικό στοιχείο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ένα ντόμινο θερμών εξελίξεων στην περιοχή. Θα δει αυτή την Παρασκευή την Τερέζα Μέι προκειμένου να ξεκινήσει ένα ειδικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Λονδίνου και Ουάσιγκτον.
Ξηλώνει βαθμιαία οτιδήποτε είχε φτιάξει ο Ομπάμα, όπως τη συμφωνία συνεργασίας χωρών του Ειρηνικού, το σύστημα υγείας, το περίφημο Obamacare, τις συμφωνίες για την προστασία απέναντι στην κλιματική αλλαγή αλλά λέει : μέχρι στιγμής πέραν του Λονδίνου, δεν έχει προγραμματίσει να δει κανέναν ευρωπαίο ηγέτη.
Οι κινήσεις προστατευτισμού του κου Τραμπ επεκτάθηκαν στις πρώτες δηλώσεις του για τη φορολογία στις ΗΠΑ. Θα μειώσει τους φόρους για τις εταιρείες που φτιάχνουν όμως εργοστάσια στις ΗΠΑ. Αυτό ήταν ένα μήνυμα και προς τους Αμερικανούς και προς τους ευρωπαίους επιχειρηματίες.
Τον Βλαδίμηρο Πούτιν θα τον δει μερικούς μήνες αργότερα, ενώ η κα Άνγκελα Μέρκελ όπως διοχετεύτηκε στον διεθνή τύπο, διαβάζει συνεντεύξεις του Τραμπ στο PLAYBOY προκειμένου να καταλάβει τι ρόλο παίζει…Έχει ζητήσει ραντεβού στο Λευκό Οίκο αλλά οι συνεργάτες του Τραμπ σφυρίζουν αδιάφορα, δείχνοντας σε πρώτη φάση την διάθεση να απομονωθεί πλήρως η Γερμανία και η Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη».
Μίσος στους Γερμανούς
Και συνέχισε: «Ήδη, κυκλοφορούν πληροφορίες και φήμες στο διεθνή τύπο ότι οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. που μισούν θανάσιμα από την εποχή του β΄παγκοσμίου πολέμου τους Γερμανούς κινούνται για πλήρη απόσχιση από τον ευρωπαϊκό κορμό, ακολουθώντας τον άξονα, Ουάσιγκτον-Λονδίνο.
Εμείς, όλα δείχνουν ότι συνεχίζουμε να κινούμαστε ως πιστοί δορυφόροι του Βερολίνου, στο δρόμο μιας ολοκληρωτικής καταστροφής που έρχεται για την οικονομία της χώρας, αφού τα νιάτα της φεύγουν στο εξωτερικό – 2 στους 3 εναπομείναντες νέους Έλληνες σκέφτονται να μεταναστεύουν σύμφωνα με έρευνα της ΓΕΣΕΒΕ, επενδύσεις δεν γίνονται, η κατανάλωση πέφτει κλείνοντας και άλλες επιχειρήσεις και ο μέσος Έλληνας ακούει ότι πρέπει ολοένα και περισσότερο να πληρώνει διάφορους φόρους, ρευστοποιώντας την περιουσία του.
Σε λίγο θα πληρώνει φόρους επειδή τολμάει να αναπνέει και δεν θα έχει καμία σημασία εάν θα είναι δεξιά ή κεντροαριστερή ή ακραία κυβέρνηση επάνω!
Το παραμύθι έχει γίνει πλέον αντιληπτό και από μη νοήμονες! Το έχουν καταλάβει ακόμη και τα μικρά παιδιά. Τα οικονομικά κρεματόρια λειτουργούν κανονικά στο στρατόπεδο συγκέντρωσης , ενώ ο κος Σόιμπλε και η παρούσα κυρίαρχη πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη δεν δείχνουν καμία διάθεση να βάλουν νερό στο κρασί τους ή να θέσουν ένα όριο στην αφαίμαξη που γίνεται από τον ελληνικό λαό προς τα γερμανικά ταμεία».

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου