Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Τραμπ στην Μέρκελ σε υψηλούς τόνους: «Αυτή η κυρία είναι μια σκέτη καταστροφή».

-->
Η Άνγκελα Μέρκελ έχει μείνει μόνη στο κρύο. 
Αυτή τη φράση χρησιμοποιεί δημοσίευμα της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας Times, για να αποτυπώσει το γεγονός ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έχει καταφέρει να κλείσει Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα ο Αμερικανός πρόεδρος δεν δέχεται να την δει πριν τους G7 (τις 7 ισχυρότερες βιομηχανικές χώρες του πλανήτη) που συνεδριάζουν τον Μάιο.
Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε πρόκειται για ένα νέο μήνυμα του Τραμπ στην Ευρώπη, αφού θα συναντήσει άμεσα την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, πρωθυπουργό του Brexit.
merkeltrump
Η Ανγκελα Μέρκελ, η μακροβιότερη ευρωπαία ηγέτης εν ενεργεία, διατηρούσε πάντα στενές σχέσεις με τους Αμερικανούς προέδρους Τζορτζ Μπους και Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της 11χρονης θητείας της στην καγκελαρία.
Αλλά η αλλαγή στον Λευκό Οίκο αφήνει την Γερμανία σε αμήχανη θέση σχετικά με τις διατλαντικές σχέσεις. Η Μέρκελ δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον ανορθόδοξο άνδρα που ορκίστηκε 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ και το μόνο σχόλιό της ήταν να αποκαλέσει τις απόψεις του για τους μετανάστες «ένα καταστροφικό λάθος».
Ο Τραμπ είχε τότε απαντήσει στην Μέρκελ σε υψηλούς τόνους: «Αυτή η κυρία είναι μια σκέτη καταστροφή».
Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να κανονίσει ένα ραντεβού μεταξύ Τραμπ και Μέρκελ είναι ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ. Αξιωματούχοι στο Βερολίνο παλεύουν να πάρουν κάποιες καθαρές απαντήσεις από την διοίκηση Τραμπ, γράφει η Handelsblatt. Ο Πέτερ Βίτινγκ , ο Γερμανός πρέσβης στην Ουάσινγκτον συναντήθηκε με τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ήταν πριν τις εκλογές.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, αναμένεται στη Βόννη από την γερμανική κυβέρνηση στη συνάντηση των ΥΠΕΞ των G20 που θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου. Στις 17 Φεβρουαρίου  αναμένεται να βρεθεί στη Γερμανία και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, για την Munich Security Conference, στην οποία θα συναντήσει την Ανγκελα Μέρκελ για πρώτη φορά.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου