Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Η Μάργκαρετ Θάτσερ η γυναίκα με την μεγαλύτερη επιρροή

-->
Στην κορυφή του καταλόγου με τις γυναίκες που είχαν την μεγαλύτερη επιρροή στις ζωές άλλων γυναικών τα τελευταία 70 χρόνια βρίσκεται η εκλιπούσα πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ.
Αν και η Μάργκαρετ Θάτσερ βρίσκεται στην κορυφή, οι άλλες γυναίκες δεν καταλαμβάνουν συγκεκριμένες θέσεις.Η «Σιδηρά Κυρία» της Βρετανίας, η οποία απεβίωσε το 2013, ήταν η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας και επίσης η μακροβιότερη ηγέτιδα της χώρας τον 20ο αιώνα, καθώς κυβέρνησε από το 1979 έως το 1990.
Η πρώην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης βρίσκεται στην πρώτη θέση του καταλόγου των 7 γυναικών που συντάχθηκε από την εκπομπή "Woman's Hour" του ραδιοφωνικού δικτύου BBC Radio 4 με αφορμή τα 70α της γενέθλια.
Η Μπρίτζετ Τζόουνς, η μυθιστορηματική πρωταγωνίστρια των βιβλίων της Βρετανίδας συγγραφέως Έλεν Φίλντινγκ, βρίσκεται επίσης στον «Κατάλογο των Ισχυρών».
Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται ακόμα η Αμερικανίδα τραγουδίστριαΜπιγιονσέ, η Αυστραλή ακαδημαϊκός Ζερμέν Γκρηρ και η Έλεν Μπρουκ, που ίδρυσε το 1964 τα Κέντρα Συμβουλευτικής Μπρουκ, προσφέροντας συμβουλές αντισύλληψης σε ανύπαντρες γυναίκες.
Η Μπάρμπαρα Κάσλ, μια βουλευτής των Εργατικών που έδωσε μάχη για τα ίσα εργασιακά δικαιώματα αντρών-γυναικών το 1970, και η Τζαγιάμπεν Ντεσάι, μια ακτιβίστρια κατά των χαμηλών μισθών και των κακών συνθηκών εργασίας για τις γυναίκες, φιγουράρουν και αυτές στον κατάλογο.
«Ο κατάλογος λαμβάνει υπόψη του ένα εύρος εμπειριών σε συνάρτηση με ένα εύρος ηλικιών» δήλωσε η παρουσιάστρια του BBC 5 Έμμα Μπάρετ, που προεδρεύει της κριτικής επιτροπής και πρόσθεσε:
«Ελπίζουμε ότι αυτός ο κατάλογος θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης, θα διδάξει και, κάτι που έχει σημασία, θα ρίξει φως στο έργο ορισμένων γυναικών την ιστορία των οποίων ενδεχομένως αρχίζουμε να ξεχνάμε».

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου