Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Ο πρώτος χάρτης της Αμερικής αποκαλύπτει ένα τοπίο γεμάτο γοργόνες, γίγαντες, θαλάσσια φίδια και κανιβάλους (ΒΙΝΤΕΟ)

-->
Για τους Ευρωπαίους του 16ου αιώνα, τα εδάφη που βρίσκονταν πέρα από τον Ατλαντικό ωκεανό έκρυβαν θαύματα τόσο επικίνδυνα και άγνωστα – όπως ένας «Νέος Κόσμος» που φρουρείται από θαλάσσια τέρατα, κανιβάλους, και γίγαντες.
Ένας χάρτης κατασκευασμένος το 1562 από τον αξιότιμο χαρτογράφο Diego Gutiérrez και τον Ολλανδό χαράκτη Hieronymous Cock αναδεικνύει τις έκτακτες της Αμερικής αποκαλύπτοντας μια περιγραφή που συνδυάζει τη λαογραφία και την προπαγάνδα.
Ήταν γνωστό ότι οι αυτόχθονες πολιτισμοί κατοικούσαν σε αυτές τις περιοχές, αλλά οι λαοί της Ευρώπης, προτίμησαν να δουν έναν «άλλο κόσμο», σε αντίθεση με τον δικό τους, με αποτέλεσμα να κάνουν λόγο για θρύλους από «άγριους ανθρώπους και κινδύνους.»
Ο πρώτος χάρτης της Αμερικής αποκαλύπτει ένα τοπίο γεμάτο γοργόνες, γίγαντες, θαλάσσια φίδια και κανιβάλους - Εικόνα0
Ο χάρτης προοριζόταν να είναι όχι μόνο ενημερωτικός, αλλά ήταν και ένα πολιτικό έγγραφο όπως και ένα κομμάτι της τέχνης.
Το όνομα του χάρτη μεταφράζεται στην Αμερική σαν, «Μια νέα και ακριβή περιγραφή του τέταρτου μέρους του κόσμου.»
Εκείνη την εποχή, δημιουργώντας έναν χάρτη, λειτούργησε ως σύμβολο της εξουσίας πάνω στην περιοχή, και η εργασία από τον Diego Gutiérrez παρουσιάζει την ισπανική αυτοκρατορία σε όλο της το μεγαλείο, εξηγεί η Βρετανική Βιβλιοθήκη.
Ο χάρτης δείχνει την ανατολική ακτή της Βόρειας Αμερικής και περιλαμβάνει το σύνολο της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.
Ο πρώτος χάρτης της Αμερικής αποκαλύπτει ένα τοπίο γεμάτο γοργόνες, γίγαντες, θαλάσσια φίδια και κανιβάλους - Εικόνα1
Μπορείτε να δείτε Γοργόνες και τεράστια θαλάσσια τέρατα σε όλα τα ταραγμένα νερά του ωκεανού, και την ενδοχώρα της Βραζιλίας, και τους ιθαγενείς να φαίνονται σαν κανίβαλοι.
Στο κάτω άκρο της Νότιας Αμερικής, υπάρχουν γίγαντες που έχουν κάνει σπίτι τους την Παταγονία – και αυτός ο μύθος, όπως και πολλοί άλλους, θεωρήθηκαν «αξιόπιστοι» εκείνη την εποχή.
Ο πρώτος χάρτης της Αμερικής αποκαλύπτει ένα τοπίο γεμάτο γοργόνες, γίγαντες, θαλάσσια φίδια και κανιβάλους - Εικόνα2
Και τα μυθικά όντα δεν ήταν τα μόνα επικίνδυνα που περιλάμβανε ο χάρτης. Ρίχνει επίσης φως για τους φόβους της ίδιας της φύσης, και δείχνει ένα ηφαίστειο σε μια περιοχή που βρίσκεται στο Μεξικό.
Ενώ ο χάρτης κυριαρχείται από τους χαρακτήρες που γεννήθηκαν από θρύλους, περιλαμβάνει και σωστά ορισμένα γεωγραφικά χαρακτηριστικά όπως τα ζώα. Δείχνει τμήματα των ευρωπαϊκών και αφρικανικών δυτικών ακτών, όπου μπορεί να δει κάποιος τις εικόνες ενός λιονταριού, ρινόκερου, και ελέφαντα.
Ο πρώτος χάρτης της Αμερικής αποκαλύπτει ένα τοπίο γεμάτο γοργόνες, γίγαντες, θαλάσσια φίδια και κανιβάλους - Εικόνα3
Ο πρώτος χάρτης της Αμερικής αποκαλύπτει ένα τοπίο γεμάτο γοργόνες, γίγαντες, θαλάσσια φίδια και κανιβάλους - Εικόνα4
katohika.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου