Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Αιματηρή ληστεία σε γνωστή εταιρεία αλλαντικών στην Κηφισιά – Δύο τραυματίες

-->
Ένοπλοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν το μεσημέρι στην εταιρεία – Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κάνει λόγο ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας - Κατά τη διαφυγή τους, συνεπλάκησαν με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών - 50.000 ευρώ η λεία
Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε στις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης (14/12) στα κεντρικά γραφεία γνωστής εταιρείας αλλαντικών, στην περιοχή της Κηφισιάς.
Οι ληστές ήταν τέσσερις και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες, εισέβαλαν στο λογιστήριο της εταιρείας αλλαντικών, η οποία βρίσκεται στην οδό Σενέκα 4 στην Κηφισιά.
Οι ληστές πυροβόλησαν στα πόδια τον αδερφό και το γιο του ιδιοκτήτη, όταν αντέδρασαν στην απαίτησή τους να τους δώσουν τα χρήματα. 
Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου
listeia kifisia

Πώς έγινε η αιματηρή ληστεία

Ήταν λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι όταν ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της διοίκησης της εταιρείας αλλαντικών «Υφαντής».
Πιο συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες εισέβαλαν στο χώρο ζητώντας χρήματα.
Κατά τη διάρκεια της ληστείας, συνεργοί των κακοποιών έβαζαν φωτιά στο όχημα που χρησιμοποίησαν για να μεταβούν στην εταιρεία και περίμεναν με δεύτερο όχημα να παραλάβουν τους ληστές με τη χρηματική λεία. Σημειώνεται, πως η ληστεία έγινε κατά τη διάρκεια της παραλαβής των χρημάτων από τη χρηματαποστολή.
Πληροφορίες της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν πως οι δυο εκ των δραστών είχαν καλάσνικοφ και οι άλλοι δυο πιστόλια.
listeia khfisia2 copy
Κατά τη διαφυγή τους όμως, έπεσαν πάνω σε περιπολία της ομάδας ΔΙΑΣ,η οποία συνεπλάκη με τους κακοποιούς που δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον τους.
Ένα από τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι ληστές εντοπίστηκε καμένο στην οδό Λαϊου στην Κηφισιά.
Το δεύτερο αυτοκίνητο βρέθηκε επίσης καμένο, στην περιοχή Αγία Σοφία Ασπροπύργου, στο ύψος της Αττικής Οδού.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται. οργώνοντας ολόκληρη την Αττική για τον εντοπισμό τους.

«Ήθελαν νεκρό τον πρόεδρο» - 50.000 ευρώ η λεία

Πενήντα χιλιάδες ευρώ είναι η λεία των ληστών που εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας αλλαντικών "Υφαντής".
Όπως ανέφερε σε δήλωση του ο Αλέξης Κούγιας, οι δράστες πυροβόλησαν με σκοπό να σκοτώσουν τον ιδρυτή και πρόεδρο του ΔΣ της εταιρείας, Αλέξιο Υφαντή.
«Υπό την ιδιότητα του νομικού συμβούλου της εταιρείας επεξεργασίας αλλαντικών και κρέατος «Α & Χ ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΕΒΕ» επιθυμώ να κάνω την εξής δήλωση:
Σήμερα, περί ώρα 15.00, τέσσερις κουκουλοφόροι εισήλθαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΥΦΑΝΤΗΣ στην Κηφισιά και, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, διέπραξαν το αδίκημα της ένοπλης ληστείας.
Κατά τη διάπραξη της ένοπλης ληστείας πυροβόλησαν με σκοπό τη διάπραξη ανθρωποκτονίας εις βάρος του ιδρυτού και Προέδρου του ΔΣ της εταιρείας, Αλεξίου Υφαντή, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, κατά του Αντιπροέδρου της εταιρείας και αδελφού του ιδρυτού, Χαράλαμπου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε δύο σφαίρες στα πόδια, και κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και υιού του ιδρυτού, Κωνσταντίνου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε μια σφαίρα στο αριστερό πόδι. Οι τραυματίες ευρίσκονται εκτός κινδύνου. Η λεία των ληστών ήταν 50.000€.
Η διάπραξη των εγκλημάτων βιντεοσκοπήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας και όλο το υλικό της βιντεοσκοπήσεως έχει παραδοθεί στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής που διενεργεί και την αστυνομική προανάκριση.Οι δράστες καταζητούνται.
Αθήνα, 14/12/2016
Με εκτίμηση
ΑΛΕΞΙΟΣ Χ. ΚΟΥΓΙΑΣ».

To Ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου:

«Ο ασθενής Χαράλαμπος Υφαντής, 70 ετών φέρει διαμπερές τραύμα πυροβόλου όπλου στο περιφερικό τμήμα του αριστερού μηριαίου με ενδαρθρικό κάταγμα του έσω μηριαίου κονδύλου. Επίσης, φέρει διαμπερές τραύμα δεξιού ποδός, από πυροβόλο όπλο, με συνοδά κατάγματα 1ου και 2ου και μεταταρσίων και των φαλάγγων του 3ου δακτύλου. Θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία της περιοχής των τραυμάτων έτσι ώστε να καθοριστεί το είδος της χειρουργικής επέμβασης στην οποία ενδεχομένως θα υποβληθεί.
Ο ασθενής Κωνσταντίνος Υφαντής, 41 ετών φέρει διαμπερές τραύμα απο πυροβόλο όπλο στο ύψος του έξω μηριαίου κονδύλου χωρίς συντριβή της αρθρικής επιφανείας αυτού. Το Εξερχόμενο βλήμα επέφερε συντριπτικό κάταγμα του άνω τριτημορίου της αριστερής κνήμης. Θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σταθεροποίησης των καταγμάτων της κνήμης το επόμενο 48ωρο.
Οι ασθενείς είναι αιμοδυναμικά σταθεροί, δεν έχουν αγγειακή και νευρολογική βλάβη και θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι στην Γ Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου μας».

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου