Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Ομηρος ο λιμενάρχης – «Πόλεμος» με φωτοβολίδες και νερό

-->
Πόλεμος ξέσπασε στο Λιμάνι Ηρακλείου Κρήτης, μεταξύ αγροτών και ναυτικών.

Εξαγριωμένοι αγρότες ζητούσαν από τους ναυτεργάτες που έχουν μπει στην 8η ημέρα απεργίας, να φορτώσουν τα προϊόντα τους στα πλοία και να σαλπάρουν για τον Πειραιά.

Στην άρνηση των ναυτικών, ομάδα αγροτών πέταξαν φωτοβολίδες στο σημείο οπου βρίσκονταν οι ναυτεργάτες με την »αντίπαλη πλευρά» να απαντά με… ρίψεις νερού! Οι εξαγριωμένοι αγρότες έκαψαν τα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ βάζοντας φωτιά στα γραφεία της εταιρείας στο λιμάνι.

Από τις συμπλοκ,ές τραυματίστηκε ελαφρά – χτυπώντας σε μία πόρτα – ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης. Οι άνδρες του λιμενικού σώματος ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ αλλά από τα μπλόκα των αγροτών δεν μπορούσε να προχωρήσει προς τον λιμενάρχη, με αποτέλεσμα ο κ. Σαϊτάκης να παραμείνει όμηρος στο λιμάνι.
Προς εκτόνωση

Πριν από λίγο σύμφωνα με το neakriti.gr, υπήρξε πρόταση την οποία εξέτασαν οι αγρότες και σύμφωνα πάντα με τον αντιπρόεδρο της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης και αγροτοσυνδικαλιστή κ.Χιλιετζάκη έχει γίνει αποδεκτή.

Στους αγρότες προτάθηκε να βγουν εκτός λιμανιού για να προσεγγίσει πλοίο στο λιμάνι Ηρακλείου και να μπουν οι νταλίκες με τόνους κηπευτικών, γεγονός που όπως δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ ΤV o κ.Χιλιετζάκης δέχτηκαν οι διαμαρτυρόμενοι.

Τελικά οι αγρότες όντως αποχώρησαν από το λιμάνι, δεχόμενοι την πρόταση του λιμενάρχη Ηρακλείου, κ. Σαϊτάκη.

Πλέον απομένει να δούμε εάν όντως το πλοίο της γραμμής θα «δέσει» στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκειμένου να φορτωθούν σ” αυτό τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα κι εν συνεχεία να αποπλεύσει με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου