Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Δολοφόνησαν τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα

-->
Στόχος ένοπλης επίθεσης έγινε ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα.
Η αιματηρή επίθεση εναντίον του Ρώσου διπλωμάτη Αντρέι Καρλόφ  ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο, καθώς δέχθηκε οκτώ σφαίρες έγινε στην Άγκυρα, στο πλαίσιο έκθεσης την οποία επισκεπτόταν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των αστυνομικών και του δράστη οι οποίοι συνεχίζονταν για ώρα μετά την επίθεση.  Τελικά κι ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.
Για τραγικό περιστατικό ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, τον οποίο ενημέρωσε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η δολοφονία. Από την πλευρά του το  Κρεμλίνο ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έκτακτου συμβουλίου μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν και του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. 
Η πρώτη αντίδραση από τουρκικά κυβερνητικά χείλη ήρθε από τον σύμβουλο του Ερντογάν και κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, Μπουρχάν Κουζού ο οποίος υποστήριξε ότι πίσω από τη δολοφονία κρύβονται ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Για τρομοκρατική πράξη έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Το περιστατικό καταδίκασε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Καταδικάζουμε αυτή την πράξη βίας ανεξάρτητα από που προέρχεται. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του.
Στην έντονη καταδίκη της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι πρέπει να διευκρινιστούν πλήρως οι αιτίες και οι ευθύνες για την δολοφονία, ενώ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.
russianpresvis (1)
Η επίθεση έγινε κατά της εγκαίνια της έκθεσης «Η Ρωσία μέσα από τα μάτια των Τούρκων».   Από τα πυρά τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα.  Σύμφωνα με μαρτυρίες ο δράστης φορούσε μαύρα και στεκόταν πίσω από τον πρέσβη κατά την ομιλία του και οι υπόλοιποι πίστευαν ότι ήταν άνδρας της ασφάλειάς του. Τότε πυροβόλησε αρχικά στον αέρα και μετά εναντίον του πρέσβη.
karlov
Ο δράστης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είπε κάτι για το Χαλέπι και μετά ζήτησε από τον κόσμο να φύγει.Όσο οι παριστάμενοι έβγαιναν, πυροβόλησε ξανά το σώμα του πρέσβη. Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι μπήκε στην έκθεση δείχνοντας ταυτότητα αστυνομικού. Στην γκαλερί βρίσκονταν περίπου 100 άτομα και το κτίριο εκκενώθηκε αμέσως. Οι Ρώσοι αποδίδουν την επίθεση σε τζιχαντιστές.
Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο και τον Ιρανό ομολόγους του. Η συνάντηση θα γίνει κανονικά παρά τη δολοφονία.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου