Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΝΤΑΛΙΚΑ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ! Έπεσε σε Χριστουγεννιάτικη αγορά έξω από εκκλησία – 9 νεκροί και 50 τραυματίες (Εικόνες και βίντεο)

-->
Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και δεκάδες ασθενοφόρα. Για τουλάχιστον 9 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες κάνει λόγο η Wall Street Journal, χωρίς να δίνει καμιά περαιτέρω πληροφορία, ενώ σημειώνει ότι η αγορά ήταν ακριβώς δίπλα από εκκλησία. Η αστυνομία υποψιάζεται για τρομοκρατικό χτύπημα, σύμφωνα με τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Λίγη ώρα  μετά το περιστατικό έγινε γνωστό ότι ένας ύποπτος έχει συλληφθεί για τη φονική επίθεση. Σύμφωνα με την αστυνομία, εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι ο οδηγός, ενώ επίσης ανακοινώθηκε ότι ο συνοδηγός του οχήματος είναι νεκρός.
Οι αρχές ζήτησαν από τον κόσμο να βοηθήσουν στο έργο τους. Η αστυνομία, με διαδοχικές αναρτήσεις της στο Τwitter κάλεσε τους Βερολινέζους να μείνουν σπίτι τους, να μην διασπείρουν φήμες αλλά και να μην δημοσιεύουν βίντεο από το σημείο του συμβάντος, προκειμένου να προστατευθεί η προσωπική ζωή των θυμάτων και των οικογενειών τους.
«Χρειαζόμαστε ανοιχτές όλες τις διαδρομές διάσωσης από το σημείο. Σας παρακαλούμε μην έρχεστε εδώ. Κρατήστε τους δρόμους ανοιχτούς για εμάς», ζήτησε ακόμη η αστυνομία.

Στα χέρια της γερμανικής αστυνομίας βρίσκεται ο οδηγός του φορτηγού και υπαίτιος για το μακελειό στο Βερολίνο, που μετρά ήδη 9 νεκρούς και τουλάχιστον πενήντα τραυματίες. Η επίθεση που επισήμως χαρακτηρίζεται τρομοκρατική, θυμίζει έντονα το λουτρό αίματος στη Νίκαια της Γαλλίας τον περασμένο Ιούλιο.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο, όμως, ο συνοδηγός στο φορτηγό φέρεται να είναι νεκρός. Η γερμανική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους πιθανούς συνεργούς τους και η χώρα έχει τεθεί σε γενικό συναγερμό.
Η αστυνομία έχει καλέσει τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Οι σχετικές εκκλήσεις προς τους Βερολινέζους είναι συνεχείς.
Σημειώνεται ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του φορτηγού με το οποίο έγινε η επίθεση είναι πολωνικές, καθώς ανήκει σε πολωνική μεταφορική εταιρεία. Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία, έχασαν την επαφή με το φορτηγό τους γύρω στις τρεις το μεσημέρι σήμερα και γίνεται λόγος για «κατάληψη» και αρπαγή του φορτηγού από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης.
Μιλώντας στο πολωνικό ραδιόφωνο TVN24, ο ιδιοκτήτης της πολωνικής εταιρείας, στην οποία ανήκει το φονικό φορτηγό (κατονομάζεται ως Ariel Z) είπε ότι ο ξάδερφος του ταξίδευε στο Βερολίνο με το φορτηγό. Ήθελε να περάσει τη νύχτα στη γερμανική πρωτεύουσα, είπε, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει πως για την τραγωδία μπορεί να ευθύνεται ο ξάδερφός του, καθώς είχε εμπειρία στην οδήγηση φορτηγών εδώ και 15 χρόνια. Σημειώνεται, ότι η ταυτότητα του οδηγού, που έχει συλληφθεί, όσο και του συνοδηγού, που είναι νεκρός, παραμένει άγνωστη και βεβαίως κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται για τα ίδια άτομα που ξεκίνησαν με το φορτηγό από την Πολωνία.

berlin2
_93037765_mediaitem93037763

Η αγορά βρίσκεται στην πλατεία Breitscheidplatz κοντά στην Kurfuerstendamm, την κεντρική εμπορική οδό στα δυτικά της πόλης του Βερολίνου.
Καταγραφή1Καταγραφή2


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου