Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

MEGA DEAL ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΧΑΡΤΗ ! Ιστορικά ξενοδοχεία αλλάζουν χέρια

-->
Στην εξαγορά τριών ξενοδοχείων, δύο στην Κέρκυρα και ένα στην Κω, εξαγόρασε μεγάλος ξενοδοχειακός όμιλος ο οποίος συνεργάζεται με αμερικάνικο επενδυτικό fund, και που με αυτή την αγορά ξεπερνά πλέον τα περιορισμένα γεωγραφικά πλαίσια της Χαλκιδικής, όπου δραστηριοποιούνταν μέχρι τώρα.

Πρόκειται για τον ξενοδοχειακό όμιλο Sani-Ikos που προχώρησε στην Κέρκυρα στην εξαγορά των μονάδων Corfu Chandris και Dassia Chandris από την εταιρεία Ξενοδοχεία Χανδρή Α.Ε. Αντίστοιχα, στην Κω εξαγόρασε το παλαιό ξενοδοχείο Club Med Kefalos.

Σημειώνεται ότι βασικοί μέτοχοι του ομίλου Sani-Ikos είναι οι κ. Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται το αμερικανικό επενδυτικό fund Oaktree Capital Management, L.P., ενώ στο νέο σχήμα συμμετέχουν η Goldman Sachs Asset Management, η Ηermes GPE, ο Μathieu Guillemin καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού. Ο όμιλος διοικείται από τους Σταύρο Ανδρεάδη, πρόεδρο, Ανδρέα Ανδρεάδη και Μathieu Guillemin, διευθύνοντες συμβούλους. Ο όμιλος έχει αποφασίσει την ανάπτυξη της αναγνωρισμένης αλυσίδας Sani και της εξελισσόμενης Ikos ως ανεξάρτητες ξενοδοχειακές ταυτότητες.

Στροφή για τον όμιλο Χανδρή

Για τον όμιλο Χανδρή, η κίνηση αυτή, σηματοδοτεί την αλλαγή πλεύσης, από τα παραθεριστικά (resort) ξενοδοχεία, στην ανάπτυξη αλυσίδας πολυτελών και business ξενοδοχείων πόλεων.

Ήδη, η διοίκηση της εταιρείας Ξενοδοχεία Χανδρή Α.Ε. με αφορμή την πώληση των δύο ξενοδοχείων στην Κέρκυρα δήλωσε την πρόθεσή της να επενδύσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της αλυσίδας των ξενοδοχείων πόλεων που ήδη διαθέτει. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η επένδυση ύψους 15 εκατ. δολ. που θα υλοποιήσει για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Metropolitan και η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με τη Marriott International..

Η επένδυση του ομίλου Sani-Ikos

Τα νέα ξενοδοχεία του ομίλου θα ανακατασκευασθούν πλήρως και θα λειτουργήσουν υπό το ξενοδοχειακό σήμα της Ikos Resorts. Tα δύο ξενοδοχεία της Κέρκυρας θα ανακαινιστούν και θα λειτουργήσουν ως ενιαία μονάδα δυναμικότητας 410 δωματίων, σουιτών και μπανγκαλόους τον Mάιο του 2018. Η νέα μονάδα 5 αστέρων στην παραλία της Δασιάς θα έχει την επωνυμία Ikos Dassia. Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 110 εκατ. ευρώ.

Στην περιοχή Κέφαλο της Κω η επί σειρά ετών κλειστή ξενοδοχειακή μονάδα Club Med Kefalos θα ανακαινισθεί πλήρως, θα επεκταθεί και θα λειτουργήσει ως Ikos Kefalos επίσης με 410 δωμάτια σουίτες και μπανγκαλόους την άνοιξη του 2019. Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 90 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ομίλου η προσθήκη των δύο 5 αστέρων μονάδων στο δυναμικό του θα δημιουργήσει με την έναρξη της λειτουργίας τους 1.000 νέες θέσεις απασχόλησης.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου ύψους 50 εκατ. ευρώ στη Χαλκιδική για τη χειμερινή περίοδο 2016/17, με τη δημιουργία της νέας παραθαλάσσιας ξενοδοχειακής μονάδας Sani Dunes 5 αστέρων που αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη Ιουνίου 2017.

Ετσι, οι συνολικές επενδύσεις του ομίλου που είτε δρομολογούνται είτε βρίσκονται σε φάση υλοποίησης ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου