Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Τώρα το κόμμα της Μέρκελ θέλει «Ευρώπη φρούριο» κλειστή στους μετανάστες

-->
Σκληραίνει τη στάση του στο προσφυγικό το κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, καθώς όπως αναφέρει η εφημερίδα «Die Welt» το προτεινόμενo από την ηγεσία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) κατευθυντήριο σχέδιο εν όψει του συνεδρίου του τον Δεκέμβριο στην πόλη Έσσεν προβλέπει την άμεση προώθηση των διασωθέντων προσφύγων στην Βόρεια Αφρική.

Επίσης γίνεται και λόγος για «ζώνες διέλευσης» στα σύνορα.

«Τα γεγονότα του παρελθόντος έτους δεν επιτρέπεται να επαναληφθούν» αναφερόταν ήδη στο αρχικό κείμενο του σχεδίου και «το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου» κατά του οποίου καταφερόταν ακόμα την άνοιξη η Μέρκελ, αναγνωριζόταν ως «επιτυχία».

Ένα εδάφιο, όμως, το οποίο αφορά στην μεταχείριση των προσφύγων οι οποίοι κινδυνεύουν να πνιγούν στη Μεσόγειο γίνεται αυστηρότερο:

«Θα πρέπει να μην μεταφέρονται πλέον μετά την διάσωσή τους στην Ιταλία ώστε να ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία ασύλου», είναι η τελική διατύπωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες προτείνουν επίσης τώρα να δημιουργηθούν «δυνατότητες επί τόπου υποδοχής τους».

Aυτό σημαίνει ότι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στις βάρκες των παράνομων διακινητών και διασώζονται από τον πνιγμό θα μεταφέρονται πίσω στις αφρικανικές ακτές.

Με αφορμή την παραπάνω διατύπωση η γερμανική εφημερίδα βλέπει ότι το γερμανικό χριστιανοδημοκρατικό κόμμα κινείται πλέον προς την λεγόμενη «λύση Αυστραλίας» η οποία προτάθηκε πρόσφατα από τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και την οποία απέρριπτε μέχρι πρότινος η Γερμανίδα καγκελάριος.

Στο σχέδιο τίθεται επίσης θέμα καθιέρωσης «ζωνών διέλευσης» στα σύνορα και στις οποίες ζώνες οι αιτούντες άσυλο θα πρέπει να αναμένουν την έκβαση της αίτησής τους.

Ακόμη, μια διατύπωση σχετική με τις απελάσεις διατυπώθηκε πιο αυστηρά κατά τη συνεδρίαση της ηγεσίας των Χριστιανοδημοκρατών την Κυριακή και έχει ως εξής σύμφωνα με την Welt:

«Θέλουμε να παρεμποδίσουμε την μετανάστευση από την πίσω πόρτα δια της καταχρήσεως του δικαίου περί ασύλου. Γι’ αυτό θα πρέπει να ισχύσει ότι οι νομίμως απορριφθέντες αιτούντες άσυλο θα επαναπροωθούνται στην πατρίδα τους ή στις χώρες διελεύσεως».

ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου