Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Ετοιμάζει παγίδα στην Ελλάδα ο Σόιμπλε – Τι ζήτησε από τον Ντράγκι

-->
Την πρόθεσή του για μάχη μέχρις εσχάτων με αφορμή την Ελλάδα και το χρέος επιβεβαιώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος όχι μονάχα απορρίπτει τις δεσμεύσεις για ελάφρυνση του χρέους αλλά ζητά κιόλας από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι να κλείσει τη στρόφιγγα της ποσοτικής χαλάρωσης.

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η ανταγωνιστικότητα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο ίδιος ζήτησε από την ΕΚΤ να αρχίσει την περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσής της, προσθέτοντας όμως πως αυτό θα πρέπει να γίνει με προσοχή.

«Δεν θα κουραστώ να λέω πως θα προτιμούσα να ξεκινούσε όσο το δυνατόν συντομότερα», είπε. «Η έξοδος από αυτή την ασυνήθιστη νομισματική πολιτική θα πρέπει να γίνει με τεράστια προσοχή», πρόσθεσε, προειδοποιώντας για τις πιθανές αντιδράσεις.

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε επίσης πως θεωρεί ότι το αίτημα της Κομισιόν για χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι «ο λάθος δρόμος».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μπορεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ζητά από τον Ντράγκι να τινάξει στον αέρα τις προσπάθειες της Αθήνας μέσα από το κλείσιμο της στρόφιγγας της ΕΚΤ, ωστόσο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παραμένει σε ανοιχτό μέτωπο με το Βερολίνο και δύσκολα θα διολισθήσει στις θέσεις του Σόιμπλε…

ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου