Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Citigroup: Στα χέρια της δικαιοσύνης το μέλλον της κυβέρνησης στην Ελλάδα - Ορατός ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών με αβέβαιο αποτέλεσμα - Πολιτική αστάθεια και καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις συντηρούν την πιθανότητα εξόδου από το ευρώ

-->
Πιθανή κρίνει η Citigroup μια πρόωρη προσφυγή της Ελλάδας στις κάλπες, στη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 24ωρα, με αιχμή τις συλλήψεις του γενικού γραμματέα και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
"To μέλλον της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης", σχολιάζουν οι αναλυτές της Citigroup, στην τελευταία 7σέλιδη έκθεσή τους "Global Political Insights: Showdown, Shutdown or Meltdown? - Political Risks on the Rise in US, Italy, Greece, Germany, as Geopolitical Risks Decline", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η βιωσιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης θα κριθεί από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης στην κατεύθυνση εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής.
Η Citigroup κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως αν η χώρα προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, τότε το εκλογικό αποτέλεσμα κρίνεται εξαιρετικά αβέβαιο.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα χαρακτηρίζει "έκπληξη" τη δίωξη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, με αιχμή τις απανωτές συλλήψεις του σαββατοκύριακου, υποστηρίζοντας ωστόσο πως η δημοφιλία του κόμματος αυξήθηκε ραγδαία κατά τους τελευταίους μήνες, υπό το βάρος της επιβολής της συνεχιζόμενης λιτότητας.
"Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα που σημειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο εντείνουν τις πιέσεις για την εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού στη χώρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες", σχολιάζει χαρακτηριστικά η Citigroup, στην εν λόγω έκθεσή της.
Εστιάζοντας, στη συνέχεια, στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα χαιρετίζει τις προβλέψεις για σταδιακό περιορισμό της ύφεσης.
Ωστόσο, η Citigroup προειδοποιεί ότι το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα μπορεί εύκολα να βρεθεί εκ νέου εκτός τροχιάς, υπό το βάρος των καθυστερήσεων που σημειώνονται στις αποκρατικοποιήσεις και των περιορισμένων εσόδων που προκύπτουν από την αδύναμη συλλογή φόρων.
"Μεγάλες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το ελληνικό πρόγραμμα. Η καίρια συζήτηση - για το αν θα υπάρξει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν τα τέλη του 2013", σημειώνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα. Και προσθέτει: Μια νέα, μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στην κατοχή του επίσημου τομέα αποτελεί πιθανότατα τη μοναδική βιώσιμη - αλλά πολιτικά επώδυνη - λύση για την ανάκτηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
"Οι κίνδυνοι για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ παραμένουν, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί το βασικό σενάριο της Citigroup", καταλήγουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου