Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Guardian: Η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει ανά πάσα στιγμή

-->
Για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μια νέα, διεθνής οικονομική κρίση προειδοποιεί η Guardian.

"Όσο οι πλούσιες χώρες παραμένουν εθισμένες στην απόφαση να παράσχουν οικονομική στήριξη στις πιο αδύναμες, ο κίνδυνος για την εμφάνιση μιας νέας κρίσης είναι ορατός", αναφέρει σε νέο, σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την "τακτική" που ακολουθείται στην Ευρωζώνη, στη σκιά της κρίσης χρέους.
Κατά την εφημερίδα, πέντε χρονιά μετά την τελευταία διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, η ποσοτική χαλάρωση παραμένει το μοναδικό όπλο επιλογής για τις κυβερνήσεις εκείνες που εμφανίζονται απρόθυμες να αλλάξουν το υφισταμένο οικονομικό μοντέλο που ακολουθείται.
"Η Ελλάδα, η Ισπανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης μπορεί να βρεθεί στο χείλος της κατάρρευσης ή ακόμη και να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή. Αυτός είναι ένας πραγματικός κίνδυνος δεδομένων των υψηλών ποσοστών ανεργίας στις χώρες του Νότου, σε συνδυασμό πάντα με τις αυστηρές αξιώσεις για λιτότητα", σχολιάζει επίσης η εφημερίδα.
Και διαμηνύει: Όσο ο ισχυρός Βορράς εμμένει να στηρίζει οικονομικά τον αδύναμο Νότο στην Ευρωζώνη, τόσο θα αυξάνεται ο κίνδυνος για το ξέσπασμα μιας νέας κρίσης.
Ταυτόχρονα η εφημερίδα κάνει λόγο για σοβαρή αποτυχία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων όσον αφορά στην κατεύθυνση ανάσχεσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
"Πάντα η πολιτική ήταν - και θα είναι - απρόβλεπτη", υποστηρίζει στη συνέχεια.

ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου