Το πρώτο χάμπουργκερ «του σωλήνα» αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά από τον ερχόμενο Οκτώβριο σύμφωνα με τον Δόκτορα Μαρκ Ποστ, τον Ολλανδό επικεφαλής ερευνητικής ομάδας που ασχολείται με την παραγωγή κρέατος από βλαστοκύτταρα.
Ο Dr. Ποστ, καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ δήλωσε πως η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από έναν μεγιστάνα που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Το κρέας θα προέρχεται από βλαστοκύτταρα έμβρυο μόσχου, ενώ στο μέλλον εκτιμάται ότι θα μπορεί να γίνεται το ίδιο και από κρέας χοίρου και κοτόπουλου, ώστε να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση κρέατος τα επόμενα χρόνια.
Το πρώτο πάντως χάμπουργκερ του «σωλήνα» θα κοστίζει περίπου 250.000 ευρώ, τιμή απαγορευτική για τους περισσότερους ανθρώπους.
ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr
Ο Dr. Ποστ, καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ δήλωσε πως η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από έναν μεγιστάνα που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Το κρέας θα προέρχεται από βλαστοκύτταρα έμβρυο μόσχου, ενώ στο μέλλον εκτιμάται ότι θα μπορεί να γίνεται το ίδιο και από κρέας χοίρου και κοτόπουλου, ώστε να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση κρέατος τα επόμενα χρόνια.
Το πρώτο πάντως χάμπουργκερ του «σωλήνα» θα κοστίζει περίπου 250.000 ευρώ, τιμή απαγορευτική για τους περισσότερους ανθρώπους.
ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου