Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

18/12/1998 - Πρακτικά Βουλής: Θ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) ΣΥΝΟΔΟΣ Γ' ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ν' (σελ.2722-2723)

-->
Από σελ.2722:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Απόστολος Κακλαμάνης): Ο κ. Λαμπρόπουλος έχει το λόγο. 

Κύριοι συνάδελφοι, είπαμε ότι ακριβώς στα δέκα λεπτά τελειώνουμε -γι' αυτό προειδοποιούμεθα ένα λεπτό πριν- για να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριοι συνάδελφοι, συζητάμε τον Προϋπολογισμό του κράτους η ψήφιση του οποίου θεωρείται και ως ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. 

Δικαιούται όμως αυτή η κυβερνητική πολιτική να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης; Μα, υπάρχει σήμερα 'Ελληνας που να δηλώνει ευτυχής ως πολίτης ενός τέτοιου κράτους, που για τέσσερις τετραετίες έχουν φτιάξει οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ.; 'Ενα κράτος που αδυνατεί να προστατεύσει τους πολίτες του από μια βροχή, από ένα έκτακτο γεγονός όπως οι φωτιές του περασμένου καλοκαιριού, από το έγκλημα που βρίσκεται σε έξαρση, από τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει τη χώρα μας, ένα κράτος που ταλαιπωρεί τους πολίτες του όταν χρειάζονται τη Δημόσια Διοίκηση, όταν πηγαίνουν στην εργασία τους, όταν αρρωστήσουν και χρειαστούν νοσοκομείο, ένα κράτος που τα κρούσματα διαφθοράς και σήψης πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε ναι στη σημερινή διάλυση που βλέπουμε γύρω μας; Και με αυτό τον Προϋπολογισμό οι φτωχοί φτωχότεροι, οι νεόπλουτοι πλουσιότεροι και η παραοικονομία στις δόξες της. Είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη. 

Ο λαός μας έχει δείξει πως είναι διατεθειμένος να κάνει θυσίες για να πετύχουμε τον εθνικό στόχο της ΟΝΕ. Πώς να πεισθεί όμως ο συνταξιούχος της πενιχρής σύνταξης, ο μισθοσυντήρητος, ο μικροεπαγγελματίας που αγωνίζεται να κρατήσει το μαγαζί του, ο μικροεπιχειρηματίας στην επιχείρησή του, ο αγρότης να μείνει στο κτήμα του, όταν από την άλλη μεριά βλέπει το κράτος να μη νοικοκυρεύεται, όταν βλέπει να χαρίζει η κυβέρνηση ένα τρισεκατομμύριο (1.000.000.000.000) στις συγκοινωνίες, χωρίς να έχουμε συγκοινωνίες κ. Μαντέλη; 'Οταν βλέπει να χαρίζει οκτακόσια δισεκατομμύρια (800.000.000.000) στην Ολυμπιακή. Αυτά να τα θυμόμαστε, κύριε Μαντέλη, και να μη τα ξεχνάμε. 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ (Υπουργός Μεταφορών και 

Σελίδα 2723 

Επικοινωνιών): Είναι τα χρέη που κάνατε. Τα ξεχάσατε; 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εκατοντάδες δισεκατομμύρια στο σιδηρόδρομο, στα ΕΛΤΑ, στους συνεταιρισμούς. 'Οταν ακούει ότι ο διαβόητος οργανισμός ανασυγκρότησης επιχειρήσεων είναι ένα τρισεκατομμύριο και πάνω χρεωμένος. Και θα έρθει πάλι η Κυβέρνηση να τα σβήσει και αυτά μέσα σε μια βραδιά. Αλήθεια, με αυτά τα τρισεκατομμύρια που σπαταλήσατε, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε σήμερα τα καλύτερα νοσοκομεία, καλύτερη παιδεία, καλύτερη άμυνα, καλύτερους δρόμους, καλύτερες συντάξεις και μισθούς των υπαλλήλων, των φρουρών των συνόρων μας, της ασφάλειάς μας; Δεν θα είχαμε λιγότερους φόρους στους απλούς πολίτες; 

Στο προηγούμενο τεύχος του ο "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ" είχε ένα αφιέρωμα με τον τίτλο "Η λεηλασία της ελληνικής οικονομίας". Το δημοσίευμα πολύ εύστοχα ρωτάει πού πήγαν τα εκατόν εξήντα και πλέον τρισεκατομμύρια δραχμών που προήλθαν από ποταμούς -χαρακτηριστική λέξη- φόρων, κοινοτικών πόρων και δανείων χωρίς να ολοκληρωθεί ούτε ένα μεγάλο έργο υποδομής την τελευταία εικοσαετία, που με εξαίρεση ένα μικρό διάλειμμα, εσείς κυβερνάτε.



ΠΗΓΗ:http://www.hellenicparliament.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου