Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΜΑΣ “ΕΙΣΑΓΟΥΝ” ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ – ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ

-->
Σε λιγότερο από μια εβδομάδα τουλάχιστον 70 λαθραίοι μετανάστες, εκ των οποίων οι μισοί Ιρανοί, κατάφεραν και πέρασαν στις ελληνικές ακτές και πιο συγκεκριμένα στη Λέσβο χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. Αποβιβάστηκαν σαν κύριοι χωρίς κανένα πρόβλημα.
Παράλληλα η Τουρκία κατά την προσφιλή της τακτική φροντίζει ώστε ανάμεσα στους “πρόσφυγες” να υπάρχει ικανός αριθμός Ιρανών  οι οποίοι έχουν στη χώρα τους τουλάχιστον 6.500 νεκρούς από τον κορωνοϊό και πάνω από 100.000 κρούσματα.
Ο Ερντογάν μέσω και της πληροφόρησης που έχει από τους πράκτορες του στην τουρκική πρεσβεία ξέρει ότι η χαλάρωση των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό οδηγεί και στη χαλάρωση των μέτρων φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων από την Ελλάδα.
Αποτέλεσμα η ενεργοποίηση του κυκλώματος μεταφοράς στην Τουρκία και οι δυο βάρκες με 70 συνολικά λαθραίους μετανάστες  μέσα σε πέντε μέρες. Και οι καλές καλοκαιρινές μέρες μόλις άρχισαν.
Η βάρκα με 19 επιβαίνοντες αλλοδαπούς, λαθραίους όλοι άνδρες από το Ιράν και το Αφγανιστάν, κατέφθασε σήμερα Κυριακή τα χαράματα στην περιοχή Λάψαρνα της Άντισσας στη βορειοδυτική Λέσβο.
Πρόκειται για τη δεύτερη βάρκα με παράνομους μετανάστες, η οποία φτάνει στη Λέσβο, στην ίδια ευρύτερη περιοχή, μακριά από τα συνηθισμένα σημεία αποβίβασης στην ανατολική, βορειοανατολική και ανατολική Λέσβο.
Άλλη μια βάρκα με 51 επιβαίνοντες είχε φτάσει στο νησί την περασμένη Τετάρτη στην περιοχή Σκαλοχωρίου.
Γεγονός το οποίο προβληματίζει σοβαρά για το άνοιγμα «πόρτας» προς τη Λέσβο από την περιοχή του Μπαμπακαλέ της Τουρκίας, στη Μικρασιατική Τρωάδα.
Να σημειωθεί πως το Ιράν είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί ιδιαιτέρα από τον κορωνοϊό: Μέχρι κα;ι σήμερα τα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 107.603 και οι νεκροί στους 6.640.
Παράλληλα τα ερωτήματα για την αντίδραση του ΛΣ είναι εύλογα. Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρξε κανένας εντοπισμός πόσο δε μάλλον επιχείρηση απαγόρευσης εισόδους, ενώ στην σελίδα του ΛΣ ούτε καν αναφέρει τις νέες αποβάσεις.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου