Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Gates - Κορωνοϊός: Τάσσεται υπέρ της παρακολούθησης τύπου Big Brother, φορέων και ασθενών και του «πάσου ανοσίας»

-->
Σε μια νέα του δημοσίευση στην Washington Post μιλά για τα βήματα που θεωρεί ικανά να βοηθήσουν τα κράτη και τον κόσμο να βγει από τον κυκεώνα του κορωνοϊού Covid-19.
Ο Bill Gates μπήκε στο δημόσιο διάλογο για τον κορωνοϊό ως ο άνθρωπος που μίλησε πρώτος για τους κινδύνους μιας πανδημίας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδούνου στα κράτη και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. 
Σε μια νέα του δημοσίευση στην Washington Post (WaPo) μιλά για τα βήματα που θεωρεί ικανά να βοηθήσουν τα κράτη και τον κόσμο να βγει από τον κυκεώνα του κορωνοϊού Covid-19.
Και αυτά είναι: 
- Αύξηση των τεστ ανίχνευσης και επέκταση της δυνατότητας να γίνονται κατ' οίκον.
«Δεν μπορούμε να νικήσουμε έναν εχθρό εάν δεν ξέρουμε πού είναι», λέει ο Gates, ο οποίος υποστηρίζει κιτ οικιακών δοκιμών που "παράγουν αποτελέσματα  εξίσου ακριβή" με τα ρινικά επιχρίσματα που εκτελούνται από επαγγελματίες της υγείας.
- Επιλογή των ανθρώπων που υποβάλλονται σε τεστ
Προτεραιότητα στους εργαζόμενους και τα άτομα με συμπτώματα, και σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που είχε θετικό τεστ θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα, διαφορετικά "σπαταλάμε πολύτιμους πόρους και ενδεχομένως χάνουμε μεγάλα αποθέματα του ιού." 
Τα ασυμπτωματικά άτομα που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες δεν πρέπει να δοκιμάζονται έως ότου υπάρξουν αρκετά τεστ για όλους, προτείνει ο Gates. 
- Χρήση της τεχνολογίας για ιχνηλάτιση και παρακολούθηση των συμπτωματικών και των επαφών τους, κατά το παράδειγμα της Γερμανίας.
Μέσω συνέντευξης σε όλους όσους έχουν θετικά τεστ και χρήση μιας βάσης δεδομένων για να ιχνηλατηθούν οι επαφές του, μέσω χρήσης ψηφιακών εργαλείων για να διασφαλιστεί η ακρίβεια.
- Χρήση εργαλείων και εφαρμογών που θα βοηθούν τον κάθε χρήστη κινητού να θυμάται που ήταν, με ποιούς, και στην περίπτωση που κάνει το τεστ και βγει θετικό να δώσει στον γιατρό του ένα πλήρες ιστορικό των επαφών.
- Στηρίζει επίσης, την εφαρμογή εκείνη κατά την οποία επιτρέπεται στα τηλέφωνα να εντοπίζουν άλλα τηλέφωνα ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κοντά τους, μέσω Bluetooth, ώστε να ειδοποιούνται οι χρήστες και να προβαίνουν σε τεστ.
Είναι η εφαρμογή που θα λειτουργεί και ως «πάσο ανοσίας» ή μη.
Ο Gates πιστεύει πως πολλοί άνθρωποι θα βοηθηθούν με τις παραπάνω εφαρμογές.
Η χρήση της τελευταίας εφαρμογής μάλσιτα θα είναι εθελοντική, και όχι κατά το πρότυπο της Νότιας Κορέας που αναγκάζει τους θετικούς ασθενείς COVID-19 να αυτο-απομονωθούν και να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή παρακολούθησης στα smartphone τους, η οποία θα ειδοποιεί τις αρχές όταν ένα μολυσμένο άτομο έχει φύγει από το σπίτι του, προειδοποιώντας τον να επιστρέψει αμέσως.  

Επιλογές θεραπείας:

Ο Gates σημειώνει ότι ενώ η υδροξυχλωροκίνη έχει «λάβει πολλή προσοχή», το ίδρυμά του χρηματοδοτεί μια κλινική δοκιμή που θα ενημερώσει εάν λειτουργεί στον COVID-19 έως τα τέλη Μαΐου και ότι «φαίνεται ότι τα οφέλη θα είναι μέτρια στην καλύτερη περίπτωση, «παρά τα συντριπτικά εμπειρικά στοιχεία της αποτελεσματικότητάς του από τους γιατρούς που το χρησιμοποιούν στον τομέα».
- Ο Gates, προωθεί τη χρήση της θεραπείας με πλάσμα, η οποία περιλαμβάνει "λήψη αίματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον covid-19, διασφαλίζοντας ότι είναι απαλλαγμένο από κορωνοϊό και άλλες λοιμώξεις και χορήγηση του πλάσματος (και των αντισωμάτων που περιέχει) σε άρρωστους. Α
ρκετές μεγάλες εταιρείες συνεργάζονται για να δουν αν αυτό επιτυγχάνει. "
Μια άλλη θεραπεία που προτείνει είναι η σύνθεση αντισωμάτων που είναι "πιο αποτελεσματικά έναντι του νέου κορωνοϊού", τα οποία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατασκευαστικούς περιορισμούς.
- Αυτό που ωστόσο, πιστεύει ακράδαντα πως θα βοηθούσε, είναι «η νέα προσέγγιση στη λογική του εμβολίου γνωστή ως εμβόλιο RNA. 
(Το πρώτο εμβόλιο covid-19 που ξεκίνησε δοκιμές σε ανθρώπους είναι ένα εμβόλιο RNA.) 
Σε αντίθεση με ένα εμβόλιο γρίπης, το οποίο περιέχει θραύσματα του ιού της γρίπης, ώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να μπορεί να μάθει να τους επιτίθεται, ένα εμβόλιο RNA δίνει στο σώμα σας τον γενετικό κώδικα που απαιτείται για παράγει μόνα ιογενή θραύσματα. 
Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα βλέπει αυτά τα θραύσματα, μαθαίνει πώς να τους επιτεθεί. 
Ένα εμβόλιο RNA μετατρέπει ουσιαστικά το σώμα σας σε δική του μονάδα παραγωγής εμβολίων», τόνισε ο Gates . 
- Αποτρέπει την επιστροφή στις μεγάλες συγκεντρώσεις γιατί γι'αυτό είναι απαραίτητο ένα εμβόλιο.
Κάθε επιπλέον μήνας που απαιτείται για την παραγωγή εμβολίου είναι ένας μήνας στον οποίο η οικονομία δεν μπορεί να επανέλθει στην κανονικότητα.
- Υποστηρίζει τέλος, πως η επόμενη διαμάχη, και ισχυρό εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσουν τα κράτη, θα είναι η διανομή του εμβολίου, αφού, κυβερνήσεις που χρηματοδοτούν την ανάπτυξη εμβολίου, χώρες που δοκιμάζουν τα εμβόλια και περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, «θα έχουν όλες ένα ισχυρό επιχείρημα προτεραιότητας στην λήψη του εμβολίου». 
«Ιδανικά» πιστεύει, «θα ήταν να υπάρξει μια παγκόσμια συμφωνία για το ποιος πρέπει να πάρει το εμβόλιο πρώτος».

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου