Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Πατάει το «κουμπί» ο Τραμπ: Από ώρα σε ώρα αμερικανική επίθεση στην Συρία – Σε επιφυλακή οι Ρώσοι – S-400 ετοιμάζονται να «λοκάρουν» μαχητικά των ΗΠΑ

-->
Λίστα με υποψήφιους στόχους στη Συρία ετοιμάζει σύμφωνα με νέες πληροφορίες το μικτό γενικό Επιτελείο των ΗΠΑ. 
Η λίστα θα παρουσιαστεί στον Αμερικανό πρόεδρο εντός λίγων ωρών, στο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας το οποίο πρόκειται να συγκληθεί εκτάκτως μετά τις εξελίξεις με τη χημική επίθεση στην Γκούτα .
Ετοιμάζει αεροπορική και χερσαία επίθεση ο Τράμπ στην Συρία με αφορμή την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά στην πόλη  , ερχόμενος σε ευθεία πλέον αντιπαράθεση με τον Πούτιν , που μαζί με Ιράν και Τουρκία θέλουν να ελέγξουν ολόκληρο το συριακό έδαφος .  
Ένας από τους πιο υψηλόβαθμους συμβούλους εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποκλείσουν το ενδεχόμενο να εξαπολύσουν πυραυλική επίθεση σε απάντηση στις νέες πληροφορίες για χημική επίθεση σε μια ανταρτοκρατούμενη πόλη στην ανατολική Γούτα, στη Συρία.
«Πολλοί νεκροί, συμπεριλαμβανομένων  γυναικών και  παιδιών, σε μια ανόητη χημική επίθεση στη Συρία. 
Ο χώρος της φρικαλεότητας είναι κλειδωμένος και περικυκλωμένος από τον Συριακό Στρατό, καθιστώντας τον εντελώς απροσπέλαστο στον έξω κόσμο. Ο Πρόεδρος Πούτιν, η Ρωσία και το Ιράν είναι υπεύθυνοι για την υποστήριξη του αδίστακτου δικτάτορα Άσαντ . Μεγάλο το τίμημα  ..», αναφέρει στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ…προμηνύοντας εμμέσως δράση κατά των συριακών δυνάμεων .  

Σε ύψιστη ετοιμότητα έχουν τεθεί εδώ και τρεις ώρες  ρωσικές  και  συριακές συστοιχίες πυραύλων στη Συρία, με προεξάρχοντες τους πυραύλους S-400, που ήδη στοχεύουν   κατά μαχητικών αεροσκαφών του συνασπισμού και των ΗΠΑ αναμένοντας  επικείμενη επίθεση , μετά την ρίψη χημικών όπλων στην Γκούτα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει θέσει όλες τις συστοιχίες των αντιαεροπορικών και αντιπλοϊκών βλημάτων σε πλήρη συναγερμό έπειτα από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι «ο Άσσαντ η Ρωσία και το Ιράν θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για αυτές τις επιθέσεις».
«Οι ΗΠΑ «δεν θα πάρουν τίποτα από το τραπέζι», ήταν η  απάντηση στην Μόσχα για τις καταγγελίες περί «ψεύτικης» χημικής επίθεσης , καταγγέλλει ο  Λευκός Οίκος μετά την  «τυφλή Χημική επίθεση» στην πόλη Γκούτα.
Το  υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία του για τις αναφορές περί ρίψης χημικών όπλων στην πόλη Γκούτα , στην οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς πέθαναν 49 άνθρωποι και χαροπαλεύουν 150 .
Η Ουάσιγκτον υποστήριξε ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη για την επίθεση , με την χορήγηση χημικών όπλων στην Συρία, ενώ   η Μόσχα αντέκρουσε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η επίθεση είχε ως στόχο την εκκένωση από την πόλη των μελών της οργάνωσης Jaysh Al-Islam. 
«Οι απάτη περί χημικών  επιθέσεων  με τη χρήση χλωρίου ή άλλων δηλητηριωδών ουσιών από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν να δημοσιοποιούνται . Άλλη μια τέτοια φάρσα φέρεται να είχε λάβει  δήθεν χώρα στην πόλη Γκούτα χθες.
Την ίδια στιγμή, έχουμε αναφορές με στοιχεία  για την περιβόητη «ΜΚΟ» λευκά  Κράνη «η οποία έχει υλοποιήσει κατ ‘επανάληψη  συνδιαλλαγές με τζιχαντιστές τρομοκράτες, όπως και άλλες αποκαλούμενες  ανθρωπιστικές οργανώσεις με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες»,ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για πιθανές προκλήσεις που αφορούν δήθεν τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, οι οποίες έχουν «δυτική προέλευση» .
Κύριος στόχος τους είναι να κατηγορηθούν εσκεμμένα  οι  συριακές κυβερνητικές δυνάμεις για  τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία για να δικαιολογηθεί μια  ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στην Δαμασκό , αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.
 «Είναι απαραίτητο να προειδοποιήσουμε  για μια ακόμη φορά ότι οποιαδήποτε  στρατιωτική επέμβαση στο πλαίσιο ενός παρατραβηγμένου  και ψεύτικου σεναρίου στη Συρία, θα επιφέρει την δράση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί μετά από αίτημα της νόμιμης κυβέρνησης, ενώ οτιδήποτε άλλο είναι απολύτως απαράδεκτο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές συνέπειες», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Οι αρχές της Συρίας και ο ρωσικός στρατός αρνήθηκαν τις εκθέσεις περί  χημικών επιθέσεων . Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυτικές χώρες και μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η ΜΚΟ  «Λευκά Κράνη» που προσπαθούν να υπονομεύσουν την εκκένωση της πόλης της Γκούτα από μαχητές της οργάνωσης Jaysh Al-Islam  καταφεύγουν δήθεν σε καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων.
Η Δαμασκός ανακοίνωσε  ότι δεν χρειάζεται χημικά όπλα για να σταματήσει τους τρομοκράτες στην Ανατολική Γκούτα.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ρωσικά τεθωρακισμένα και ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ και άλλα βαρέα οχήματα απομακρύνονται από βάσεις του συριακού Στρατού όπου φιλοξενούνταν, ενόψει αμερικανικού κτυπήματος.
Η ουσία είναι δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται και χαροπαλεύουν , την ίδια στιγμή που οι αποκαλούμενες μεγάλες δυνάμεις ..κοντράρονται για τα δικά τους συμφέροντα. 


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου