Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Μαζικές απογειώσεις ρωσικών μαχητικών – “Πράσινο φως” από Ισραήλ για χτύπημα στη Συρία – ΗΠΑ: “Να καταστραφεί η Συριακή αεροπορία”

-->
Οι Ισραηλινοί δίνουν το οκ στις ΗΠΑ για επίθεση κατά του Άσαντ, όπως αναφέρει η Jerusalem Post.
Oι ΗΠΑ θα πρέπει να απαντήσουν στο καθεστώς Ασαντ μετά την επίθεση που έκανε με χημικά στην πόλη Doyma, δήλωσε ο Gilad Erdan. Μιλώντας στο Army Radio, ο νο 2 στο κόμμα Λικούντ, εξέφρασε την ελπίδα οτι μια επίθεση κατά του Ασαντ θα λάβει χώρα τελικά. ”
Τι σημαίνει αυτό; Οτι πάμε για ολική σύρραξη.
Ταυτόχρονα, σε ύψιστη ετοιμότητα τέθηκε ρωσικές  και  συριακές συστοιχίες πυραύλων στη Συρία, με προεξάρχοντες τους S-400 κατά μαχητικών αεροσκαφών του συνασπισμού και των ΗΠΑ από επικείμενη επίθεση  μετά την ρίψη χημικών όπλων στην Γκούτα .
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει θέσει όλες τις συστοιχίες των αντιαεροπορικών και αντιπλοϊκών βλημάτων σε πλήρη συναγερμό έπειτα από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι «ο Άσσαντ η Ρωσία και το Ιράν θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για αυτές τις επιθέσεις».
«Οι ΗΠΑ «δεν θα πάρουν τίποτα από το τραπέζι», ήταν η  απάντηση στην Μόσχα για τις καταγγελίες περί «ψεύτικής» χημικής επίθεσης , καταγγέλλει ο  Λευκός Οίκος μετά την  «τυφλή Χημική επίθεση» στην πόλη Γκούτα.

Το  υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία του για τις αναφορές περί ρίψης χημικών όπλων στην πόλη Γκούτα , στην οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς πέθαναν 40 άνθρωποι. Η Ουάσιγκτον υποστήριξε ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη για την επίθεση , με την χορήγηση χημικών όπλων στην Συρία, ενώ   η Μόσχα αντέκρουσε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η επίθεση είχε ως στόχο την εκκένωση από την πόλη των μελών της οργάνωσης Jaysh Al-Islam .
«Η απάτη περί δέκα επιθέσεων  με τη χρήση χλωρίου ή άλλων δηλητηριωδών ουσιών από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν να δημοσιοποιούνται . Άλλη μια τέτοια φάρσα φέρεται να είχε λάβει  δήθεν χώρα στην πόλη Γκούτα χθες. Την ίδια στιγμή, οι αναφορές έχουν γίνει για την περιβόητη ΜΚΟ» Λευκά Κράνη «η οποία  έχει συνδιαλλαγές με τζιχαντιστές τρομοκράτες, καθώς και άλλες λεγόμενες ανθρωπιστικές οργανώσεις με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για πιθανές προκλήσεις που αφορούν τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Κύριος στόχος τους είναι να κατηγορηθούν εσκεμμένα  οι  συριακές κυβερνητικές δυνάμεις για  τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία για να δικαιολογηθεί μια  ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στην Δαμασκό , σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.
«Είναι απαραίτητο να προειδοποιήσουμε  για μια ακόμη φορά ότι οποιαδήποτε  στρατιωτική επέμβαση στο πλαίσιο ενός παρατραβηγμένου  και ψεύτικου σεναρίου στη Συρία, θα επιφέρει την δράση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί μετά από αίτημα της νόμιμης κυβέρνησης, ενώ οτιδήποτε άλλο είναι απολύτως απαράδεκτο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές συνέπειες», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Οι αρχές της Συρίας και ο ρωσικός στρατός αρνήθηκαν τις εκθέσεις περί χημικών επιθέσεων . Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυτικές χώρες και μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η ΜΚΟ  «Λευκά Κράνη» που προσπαθούν να υπονομεύσουν την εκκένωση της πόλης της Γκούτα από μαχητές της οργάνωσης Jaysh Al-Islam  καταφεύγουν δήθεν σε καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων. Η Δαμασκός ανακοίνωσε  ότι δεν χρειάζεται χημικά όπλα για να σταματήσει τους τρομοκράτες στην Ανατολική Γκούτα.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ρωσικά τεθωρακισμένα και ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ και άλλα βαρέα οχήματα απομακρύνονται από βάσεις του συριακού Στρατού όπου φιλοξενούνταν, ενόψει αμερικανικού κτυπήματος.
Την ίδια στιγμή, εντονότατη είναι η κινητικότητα που καταγράφεται αυτές τις ώρες στη Συρία. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από τη βάση Χμειμίμ της Λαττάκεια απογειώνονται κατά κύματα ρωσικά μαχητικά τα οποία κατευθύνονται δυτικά προς την Ταρτούς και τις ακτές της Συρίας.
Ταυτόχρονα, τα γεράκια των ΗΠΑ θέλουν μαζικό βομβαρδισμό κατά της Συρίας.
Ο στρατηγός ε.α. Jack Keane και πρώην υπαρχηγός του γενικού Επιτελίου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ δήλωσε στο FOX news ότι τα σχέδια του αμερικανικού Πενταγώνου περιλαμβάνουν ένα μαζικό κτύπημα κατά της συριακής Αεροπορίας.
Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:
«Είναι ώρα να θέσουμε εκτός όλη την αεροπορική υποδομή του Άσσαντ. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βλήματα cruise και βλήματα stand-off από μια σειρά μέσων όπως πλοία, υποβρύχιε και stealth αεροσκάφη και να καταστρέψουμε πλήρως τα συριακά αεροδρόμια».
General Jack Keane on Fox News : "It's time to get the entire Assad airpower infrastructure. We should use cruise missiles. standoff systems from ships / submarines and stealth aircrafts for fully destroying Assad airfields "

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου