Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Προς πραξικόπημα αλα Ερντογάν στη Σ.Αραβία

-->
Μυστήριο σκεπάζει το σημερινό περιστατικό στο Ριάντ καθώς πριν λίγο απογειώθηκε το Βασιλικό Ιπτάμενο Νοσοκομείο για GLF4 HZ-MS4B. Πληροφορίες το φέρουν να κατευθύνεται προς την Αεροπορική Βάση King Khaled στη Νοτιο-δυτική Σαουδική Αραβία
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τα σαουδαραβικά ΜΜΕ, ανώτεροι αξιωματούχοι που μίλησαν με το Παλάτι και τις δυνάμεις που ήταν εκεί ανέφεραν πως στις 19.50 τοπική ώρα Σαββάτου οι σαουδαραβικές δυνάμεις εντόπισαν ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο τύπου drone που πετούσε χωρίς άδεια στην περιοχή Khozama και κατερρίφθη.
Επιπλέον τα σαουδαραβικά ΜΜΕ δεν διευκρίνισαν αν υπήρξαν τραυματίες ή ζημιές.
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό ο Βασιλιάς Σαλμάν δεν ήταν στο Παλάτι αλλά στη φάρμα του στη Diriya, ανέφερε αξιωματούχος.
Αρα επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως είχε αναχωρήσει.

Τέλος, πολλοί σαουδάραβες κατηγορούν για το περιστατικό το Κατάρ… Το γιατί κανείς δεν ξέρει. Ενορχήστρωσε λέει την εκστρατεία.
Τώρα το πως ένα drone προκάλεσε τόσα μαζικά πυρά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ένα θέμα που μόνο οι σαουδάραβες γνωρίζουν.
Πρέπει να έριξαν εκατοντάδες φορές μετατρέποντας την περιοχή σε πολεμική Ζώνη!
Πάντως δεδομένου τον όσων ακολούθησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι πολύ μεγάλο ετοιμάζεται στη Σαουδική Αραβία και το αποψινό περιστατικό μπορεί να μην είναι καθόλου τυχαίο…
Σφοδρή ανταλαλγή πυρών και εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το σπίτι του Βασιλιά στο Ριάντ, στην πρωτεύουσα της χώρας.
Οπως μπορεί να ακούσετε και δείτε στα Βίντεο, σημειώνονται σφοδρές ανταλλαγές πυρών έξω ενώ κάποιες πληροφορίες μιλούν και για ένοπλες συγκρούσεις ακόμη και μέσα στο παλάτι.
Πριν λίγο μάρτυρας είπε πως εντοπίστηκε drone πάνω από το Παλάτι ενώ ένα F-15 πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από την πρωτεύουσα.
Το σίγουρο είναι πως διεξάγεται μάχη γύρω από το Παλάτι. Ηταν η προσέγγιση Σαουδικής Αραβίας-Ισραήλ που οδήγησε στην έκρηξη αυτή;
Η δεύτερη πιθανότητα είναι να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση αλλά με στόχο το ίδιο το Παλάτι δεν είναι μια απλή «τρομοκρατική» επίθεση.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου