Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Τουρκικά ΜΜΕ: Τα ακραία σενάρια για κατασκοπεία - Αίσθηση προκαλεί το tweet του αρχηγού της ΜΙΤ ο οποίος θέτει θέμα για τους "8" - ΒΙΝΤΕΟ

-->
Τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας ρίχνουν τους τόνους όπως το πρακτορείο Χαμπέρ Τουρκ, η Χουριέτ και η Μιλιέτ. Η εφημερίδα Σαμπάχ ωστόσο καθώς και άλλα εθνικιστικά μέσα, επιμένουν στη γραμμή της...κατασκοπείας! Αίσθηση προκαλεί το tweet του αρχηγού της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, ο οποίος θέτει θέμα για τους "8".
DHA: Αποκαλύφθηκαν οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
«Αποκαλύφθηκαν οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί με τα κινητά τους τηλέφωνα στα σύνορα» μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν (DHA).
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι στην κατάθεσή τους οι δύο στρατιώτες που συνελήφθησαν στον Έβρο είπαν ότι κατέγραψαν τις εικόνες για να τις στείλουν σε ανώτερους τους και ότι είναι προφυλακισμένοι πλέον στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Τα ακραία σενάρια τουρκικών ΜΜΕ
Σύμφωνα με τουρκικές πηγές ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται η εθνικιστική εφημερίδα «Γενί Ακίτ», υπάρχουν δύο σενάρια για τους Έλληνες στρατιώτες.
Πρώτον, ότι δεν είναι στρατιώτες, αλλά κατάσκοποι. Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, λόγω της πολιτικής έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, κατάσκοποι φορώντας στρατιωτική στολή αναπτύσσουν έντονη κατασκοπευτική δραστηριότητα στα σύνορα.
Το δεύτερο σενάριο, το οποίο εξετάζει η Άγκυρα, είναι οι δύο Έλληνες στρατιώτες να πέρασαν στο τουρκικό έδαφος, προκειμένου να συναντήσουν σημαίνοντα μέλη του PKK/PYD (Κούρδοι της Συρίας) ή μέλη της φετουλαχιστικής οργάνωσης FETÖ. Είναι μία πρακτική την οποία η Ελλάδα εφαρμόζει από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου και μετά, προκειμένου να βοηθάει φετουλαχιστές να βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.
Οι πηγές ασφαλείας που μίλησαν στην εφημερίδα «Γενί Ακίτ» αναφέρουν πάντως ότι η Άγκυρα εξετάζει και τα δύο αυτά σενάρια και για το λόγο αυτό η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών ενδέχεται να καθυστερήσει, γράφοντας «είναι προφανές ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των επαφών που διεξάγεται τώρα ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Τουρκία υπό αυτό το πλαίσιο, προκειμένου να τους επιστρέψει, θα ζητήσει από την Ελλάδα επίσης την επιστροφή κάποιων άλλων ατόμων. Αλλά βέβαια πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί το τωρινό γεγονός».
Αρχηγός ΜΙΤ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του αρχηγού της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν που συσχετίζει την υπόθεση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με αυτή των 8 Τούρκων που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.
Με ανάρτηση στο twitter γράφει χαρακτηριστικά τα εξής: Η Ελλάδα που δεν επιστρέφει τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου ξεκίνησε τις διεργασίες για την επιστροφή των 2 στρατιωτών που συνελήφθησαν.

Δειτε το βιντεο ΕΔΩ

ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου