Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Λονδίνο: Σάρωσε η χιονοθύελλα - Δείτε βίντεο από το χιονισμένο Hyde Park

-->

Δείτε και βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr από την πυκνή χιονόπτωση και τους «στρωμένους» δρόμους - Κατάλευκα τα διάσημα αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας - «Κόκκινο» συναγερμό έχει εκδώσει η μετεωρολογική υπηρεσία

Απίστευτες εικόνες έρχονται από το Λονδίνο, το οποίο βρίσκεται στο «μάτι» της χιονοθύελλας που πλήττει ολόκληρη τη Βρετανία, με το κύμα ψύχους να είναι το ισχυρότερο τα τελευταία 27 χρόνια. 

Η χιονοθύελλα χτύπησε την πρωτεύουσα αργά το απόγευμα της Τρίτης με ισχυρούς ανέμους και πυκνή χιονόπτωση, με τους πολίτες να περιγράφουν ότι «ήταν αδύνατο να δεις πέρα από τη μύτη σου».
Τα διάσημα αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας «ντύθηκαν» στα λευκά και οι Λονδρέζοι δεν έχασαν ευκαιρία να «ανεβάσουν» φωτογραφίες, τόσο από αυτά, όσο και από πάρκα που έχουν γεμίσει χιόνι, καθότι αποτελεί μία σπάνια εικόνα. 

 



Ωστόσο, παρά το εντυπωσιακό του τοπίου η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια σήμανε «κόκκινο» συναγερμό για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, καθώς οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. 

Η προειδοποίηση αυτή «μεταφράζεται» ως σύσταση στους πολίτες να παραμείνουν ασφαλής από την κακοκαιρία και ότι είναι πολύ πιθανός ο κίνδυνος εκτεταμένων ζημιών, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τα πάσης φύσεως δρομολόγια στις συγκοινωνίες. 

Στα περίχωρα του Λονδίνου η θερμοκρασία έφτασε τους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Πέμπτη ο ψυχρός αέρας της καταιγίδας Έμμα θα ρίξει τον υδράργυρο α ακόμα και στους -15 βαθμούς.

Δείτε το βίντεο της χιονοθύελλας στο Λονδίνο: 



Στον «πάγο» ολόκληρη η Γηραιά Αλβιόνα
Ελέω της κακοκαιρίας, στη Σκωτία, ματαιώθηκαν ποδοσφαιρικοί αγώνες, ενώ οι άνεμοι στο North Sea «ξήλωσαν» στύλο φωτισμού και τον πέταξαν πάνω σε κινούμενο αυτοκίνητο. Η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Καρλάιλ και Σκωτίας έκλεισε λόγω της χιονόπτωσης χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης της διαδρομής με λεωφορεία.

Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν ή σημειώθηκαν καθυστερήσεις στα αεροδρόμια του Λονδίνου και του Δουβλίνου.

Περισσότερα από 1.300 σχολεία παραμένουν κλειστά σήμερα σε όλη τη Βρετανία, ενώ δεν έχουν λείψει και τα τροχαία ατυχήματα που έχουν στοιχίσει τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων, με την τροχαία να συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν την οδήγηση, όσο αυτό είναι δυνατό. 



Τα νοσοκομεία έχουν ακυρώσει προγραμματισμένα ραντεβού και επεμβάσεις, λόγω της χιονοθύελλας που έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στους δρόμους της χώρας από το πρωί με τις θερμοκρασίες να κατρακυλούν κάτω από το μηδέν ελέω του «Θηρίου της Ανατολής», όπως περιγράφουν το κύμα κακοκαιρίας. 

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για ποσότητα χιονιού που μπορεί να φτάσει τα 40 εκατοστά, ενώ δρόμοι έχουν κλείσει, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς και των σιδηροδρόμων. 

Μετά τους Ιρλανδούς και οι Βρετανοί σε πολλές περιοχές «φοβήθηκαν» την κακοκαιρία και άδειασαν όλα τα ράφια με τα προϊόντα, με τον ντοματοπολτό και τα λαχανικά να εξανεμίζονται σε μόλις λίγες ώρες.  

Πολικό ψύχος στην Ευρώπη - Στους 41 οι νεκροί

Η κακοκαιρία στην Ευρώπη έχει προκαλέσει 41 νεκρούς, πολλοί από τους οποίους ήταν άστεγοι, και συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στις μεταφορές, εκ των οποίων 18 στην Πολωνία, έξι στην Τσεχική Δημοκρατία, πέντε στη Λιθουανία, τέσσερις στη Γαλλία, τέσσερις στη Σλοβακία, δύο στη Ρουμανία και δύο στην Ιταλία. Στην Εσθονία το ψύχος προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων τον Φεβρουάριο.


Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, το θερμόμετρο έπεσε έως και τους -21 βαθμούς Κελσίου στις ορεινές περιοχές της Κροατίας και της Βοσνίας, στους -20 βαθμούς Κελσίου στο Λίμπεκ, στη βόρεια Γερμανία, στους -19 βαθμούς Κελσίου στη νότια Πολωνία, στους -18 βαθμούς Κελσίου κοντά στη Λιέγη, στο Βέλγιο.



Στην Ελβετία, -36 βαθμοί Κελσίου καταγράφηκαν στο Γκλάταλπ (1.850 μέτρα υψόμετρο). Στη Γαλλία, η χθεσινή νύχτα ήταν η πιο κρύα του χειμώνα στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας με -12 βαθμούς Κελσίου να καταγράφονται στο Μετς. Μποτιλιάρισμα περίπου 16 χλμ. σημειώθηκε σήμερα το πρωί εξαιτίας του χιονιού στη περιοχή Λαντ, στον αυτοκινητόδρομο A63 με κατεύθυνση την Ισπανία.

Σε όλη την Ευρώπη, οι καυστήρες των συστημάτων θέρμανσης δουλεύουν ακατάπαυστα. Ο ρωσικός όμιλος αερίου Gazprom ανακοίνωσε ότι κατέγραψε ρεκόρ εξαγωγών για έξι ημέρες στη σειρά στην Ευρώπη. Το τελευταίο ρεκόρ καταγράφηκε τη Δευτέρα με 666,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Η εφημερίδα Österreich απένειμε τη διάκριση της «πιο παγωμένης δουλειάς στην Αυστρία» στον Λούντβιγκ Ράσερ και στον Νόρμπερτ Νταξμπάχερ, υπαλλήλους του μετεωρολογικού σταθμού στο Σόνμπλικ, σε υψόμετρο 3.109 μέτρων, οι οποίοι τρεις φορές την ημέρα βγαίνουν στο κρύο για να καταγράψουν τις τιμές των οργάνων μέτρησης. «Χρειαζόμαστε μία ώρα για να πάρουμε τις μετρήσεις από όλα τα όργανα. Στους -32 βαθμούς Κελσίου (χθεσινή θερμοκρασία), η αίσθηση του κρύου μαζί με τον άνεμο είναι -60 βαθμοί Κελσίου», λέει ο Λούντβιγκ.


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου