Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών και κατοίκων Ν. Μάκρης μετά την παρέλαση

-->
Πρωτόγνωρα επεισόδια για τους κατοίκους της Νέας Μάκρης εξελίχθηκαν την Κυριακή στην παραλιακή ζώνη της πόλης αμέσως μετά την παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Πιο συγκεκριμένα ομάδα αλλοδαπών που φιλοξενούνται σε 4στερο ξενοδοχείο στην παραλία της Νέας Μάκρης συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της πόλης και ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας προκαλώντας επεισόδια λίγο μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία της πόλης.

Η διαδήλωση εξελίχτηκε σε βίαια επεισόδια, αφού οι αλλοδαποί οπλισμένοι με ρόπαλα, πέτρες και καδρόνια προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα περαστικών.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι καταστροφές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση των κατοίκων αλλά και των πολιτών που επισκέπτονταν την πόλη, με αποτέλεσμα η πορεία διαμαρτυρίας-καταστροφών να εξελιχτεί σε συγκρούσεις με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαμαρτυρίες των αλλοδαπών προέκυψαν από την ανακοίνωση των Αρχών προς τους αλλοδαπούς που διαμένουν στο 4στερο παραλιακό ξενοδοχείο ότι θα πρέπει να φύγουν από τον χώρο που φιλοξενούνται και να μεταφερθούν με λεωφορεία σε εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα.

Η είδηση αυτή προκάλεσε τον εκνευρισμό των αλλοδαπών που τους χειμωνιάτικους μήνες φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο οι οποίοι δεν επιθυμούν με καμία δύναμη να μεταφερθούν στα Οινόφυτα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των αλλοδαπών και των κατοίκων της Νέας Μάκρης συνεχίστηκαν και το βράδυ και σταμάτησαν με την παρέμβαση της Αστυνομίας η οποία απέκλεισε την περιοχή όπου φιλοξενούνται οι αλλοδαποί.

Σήμερα 26 Μαρτίου οι Αρχές κατάφεραν να μεταφέρουν αριθμό αλλοδαπών από το παραλιακό ξενοδοχείο στις εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθούσουν και άλλοι.

Φυσικά το μεγάλο ζητούμενο είναι ποιος θα πληρώσει για μια ακόμη φορά τις ζημιές που υπέστησαν οι Έλληνες πολίτες φορολογούμενοι από τους “φιλοξενούμενους”.

IRafina

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου