Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Ιταλία: Τι δηλώνουν οι Ταγιάνι- Τζεντιλόνι-Ντι Μπατίστα μια "ανάσα" πριν από τις εκλογές

-->
Εκκλήσεις στους ψηφοφόρους τους απηύθυναν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς Αντόνιο Ταγιάνι, ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της χώρας Πάολο Τζεντιλόνι και ο βουλευτής και προβεβλημένο στέλεχος του κινήματος Πέντε Αστέρων, Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα για την αυριανή ψήφο, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής 4 Μαρτίου στην Ιταλία.
Συγκεκριμένα:
-Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς Αντόνιο Ταγιάνι είπε ότι «σε σύγκριση με το να είσαι ο Ιταλός πρόεδρος ενός ευρωπαϊκού θεσμού, το να ορκισθείς Ιταλός πρωθυπουργός μπορεί να συμβάλει ουσιαστικότερα στο καλό της χώρας. Αν θέλουμε να μετράμε περισσότερο, είναι σημαντικό ο επόμενος πρωθυπουργός –όποιος και αν θα είναι– να εργασθεί ώστε η φωνή της χώρας να εισακουσθεί περισσότερο στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια».Παράλληλα, εξήγησε ότι δέχθηκε την πρόταση που του έγινε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και λόγω του ότι «είναι γιος στρατιωτικού» και «ξέρει τι σημαίνει αγάπη για την πατρίδα του».
-Ο δε Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι η αυριανή «θα είναι η σημαντικότερη ψήφος των τελευταίων είκοσι πέντε χρόνων» και υπενθύμισε ότι «δεν πρόκειται για μια αθλητική αναμέτρηση, την οποία μπορεί κανείς να παρακολουθήσει εξ αποστάσεως».Σύμφωνα με τον Τζεντιλόνι «η Ιταλία θα αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να ακολουθεί την οδό της οικονομίας της αγοράς, της ανοικτής κοινωνίας και του βιώσιμου κοινωνικού κράτους, ή να παρεκκλίνει της πορείας της».
-Ο δε βουλευτής και προβεβλημένο στέλεχος του κινήματος Πέντε Αστέρων, Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε: «Προσωπικά, είμαι πολύ αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα. Ως κίνημα, είμαστε διατεθειμένοι να βρούμε από κοινού λύσεις με άλλα πολιτικά κόμματα και να ψηφίσουμε τα σχετικά μέτρα. Κάτι που δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε υπόγειες, ούτε συνολικές συμφωνίες. Φυσικά, έχουμε εξελιχθεί. Πριν πέντε χρόνια ήμασταν μια δύναμη της αντιπολίτευσης η οποία ήθελε να μπει στο κοινοβούλιο, να γίνει πιο ισχυρή και να αποτρέψει την έγκριση απαράδεκτων μέτρων. Μέσα στα πέντε αυτά χρόνια, όμως, το κίνημά μας εξελίχθηκε και μπορώ να πω ότι μετατράπηκε στη μόνη, μαζική πολιτική δύναμη της χώρας».
Πηγή: enikonomia.gr

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου