Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ! ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ – ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΛΕΓΧΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ

-->
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Κάλυμνο πραγματοποίησε ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος και διέταξε έκτακτο έλεγχο των τμημάτων χρονικών ετοιμοτήτων του 5/42 ΣΕ που εδρεύουν στο νησί. Η κίνηση αυτή δείχνουν το βαθμό ανησυχίας λόγω των προκλήσεων της Τουρκίας.
Η περιοχή της Καλύμνου, της Καλόλιμνου και των Ιμίων θεωρείται «ζώνη υψηλού κινδύνου» όσον αφορά στην τουρκική προκλητικότητα και βεβαίως τον κίνδυνος μίας απόπειρας εκ μέρους της Τουρκίας και αποβατική ενέργεια και κατάληψη ελληνικού εδάφους. Μην ξεχνάμε το πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια, αλλά και άλλες ανησυχητικές ενέργειες.
Πληροφορίες αναφέρουν πώς η ετοιμότητα, αλλά και οι δυνάμεις στην περιοχή έχουν αυξηθεί και μπορεί ευκόλως να εξηγηθεί η επίσκεψη του ΑΣΔΕΝαρχη, όπως και η άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη χρονική στιγμή μάλιστα, ο μηχανισμός αντίδρασης ήταν άμεσος  και διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά η επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων που εδρεύουν στο νησί  και αποτελούν ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, το υψηλό φρόνημα και η άριστη εκπαίδευση του προσωπικού.
Μονάδες παντός καιρού, με σύγχρονα μέσα και με προσωπικό που το διακρίνει ο υψηλός επαγγελματισμός, έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση σε μία ευαίσθητη περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ συνοδευόμενος από το Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ ταξίαρχο Δημήτριο Χούπη και το Διοικητή του 5/42 ΣΕ συνταγματάρχη Αντώνιο Μητάφη, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλυμνίων Ιωάννη Γαλουζή.
Ο λόγος ήταν να το καθησυχάσει, καθώς υπάρχει ανησυχία των κατοίκων του νησιού, αλλά και να τον διαβεβαιώσει πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου