Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Ο ύποπτος ρόλος του Φ.Κουβέλη: «Δούρειος Ίππος» για τη διάλυση της συνεργασίας Τσίπρα-Καμμένου ή όργανο για την αποσταθεροποίηση της χώρας;

-->
Ύπουλος και περίεργος ο ρόλος του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με το καλημέρα φρόντισε να τα «σπάσει» με τον Πάνο Καμμένο, χθες επισκέφθηκε την Ορεστιάδα με τις τηλεοπτικές κάμερες να συναντήσει τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί από τους Τούρκους για να πει πώς πρόκειται για «σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο» και σήμερα διατηρεί της αποστάσεις από τον πολιτικό του προϊστάμενο χαρακτηρίζοντας «υπερτροφικό λόγο τις αναφορές περί ομηρίας».
Ο κ. Κουβέλης, που στο παρελθόν έχει συμπράξει με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να εφαρμοστεί το μνημόνιο 2, τώρα μπήκε στην κυβέρνηση από τον Αλέξη Τσίπρα και στοχεύει τους ΑΝΕΛ. Ίσως και να αποτελεί τον «Δούρειο Ίππο» για την διάλυση της συνεργασία των Καμμένου-Τσίπρα, αλλά ίσως και να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα που θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος του κ. Κουβέλη είναι περίεργος τουλάχιστον.
«Υπερτροφικός λόγος οι αναφορές για ομηρία. Δεν υπηρετούν το σκοπό μας για τους δύο στρατιωτικούς», ανέφερε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 και κληθείς στην συνέχεια να σχολιάσει τη σχετική δήλωση που είχε κάνει ο Πάνος Καμμένος, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι ο υπουργός χρησιμοποίησε μια φράση για να αναφερθεί στη χρονοτριβή.
«Διεκδικούμε επιτάχυνση της διαδικασίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» τόνισε ο κ. Κουβέλης και σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει  τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι υπάρχει καθυστέρηση και χρονοτριβή στο όνομα της ολοκλήρωσης της πραγματογνωμοσύνης σχετικά με το αν υπάρχουν επιλήψιμα ίχνη στα κινητά του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, πάντως, ότι τα κινητά είναι «καθαρά», σύμφωνα με τον ΑΝΥΕΘΑ.
Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης έκανε γνωστό ότι Έλληνας πραγματογνώμονας, που θα λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος, βρίσκεται ήδη στην Τουρκία για να ερευνηθούν περαιτέρω τα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την αντίδραση της μητέρας του λοχία Κούκλατζη, ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει μια μάνα. Της απάντησα ότι θα έκανα για το δικό μου παιδί ό,τι κάνω και τώρα. Ήταν μια ανθρώπινη συζήτηση. Την ενημέρωσα τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το να επιστρέψουν γρήγορα».
Τέλος σε ερώτηση για το τι απαντά στην αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για χαμένο χρόνο, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι οι ενέργειες, από πλευράς της κυβέρνησης, έγιναν από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν οι Αρχές.


Στον κ. Κουβέλη απάντησε ο Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝΕΛ λέγοντας, «εγώ δηλαδή τώρα να πω ότι είναι ατροφικός ο εγκέφαλος της κυρίας Καββαδία ή ο εγκέφαλος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ που στέλνει βουλευτές στο κουρδικό κόμμα;».
Είχε προηγουμένως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επικρίνει την ενέργεια της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττας Καββαδία και του στελέχους του κόμματος Γιάννη Μπουρνούς να πάνε στο συνέδριο του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας (HDP). «Έχουμε αυτή την όξυνση, πήγαν να μας βουλιάξουν το καράβι, έχουμε μια ιδιότυπη ομηρία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάνε στον εχθρό του Ερντογάν και φωτογραφίζονται χαμογελαστοί», είπε.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου