Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Στην Αθήνα εκτάκτως ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών: Κλείνουμε τους Κήπους Εβρου και τους χτυπάμε στο Αιγαίο…

-->
Ραγδαίς εξελίξεις: Η Ελληνική στρατιωτική ηγεσία που διαχειρίζεται πλέον την ελληνοτουρκική κρίση παίρνοντας την σκυτάλη από την πολιτική ηγεσία έχει τρομάξει τόσο την Τουρκία όσο και τις ΗΠΑ. Στην ΑΘήνα σπεύδει εκτάκτως ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών τη στιγμή που σε κυβερνητικούς κύκλους συζητείται η επιβολή οικονομικών μέτρων στην Αγκυρα.
Μια κίνηση η οποία αργά ή γρήγορα θα γίνει αν δεν επιστραφούν άμεσα οι Ελληνες στρατιωτικοί και θα γονατίσει περαιτέρω τόσο την Τουρκία όσο και τον κρυφό και αδίστακτο σύμμαχο της, την Γερμανία…
Το «μπλόκο» στις τουρκικές νταλίκες στους Κήπους Εβρου με προορισμό την ΕΕ θα αναμένεται να επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην Τουρκία κάτι που πρότεινε σήμερα και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δ.Καμμένος.
Υπενθυμίζουμε ότι ο οίκος Moody’s υποβάθμισε περαιτέρω την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας, επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση των οικονομικών και πολιτικών θεσμών της, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο από το διευρυμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.
Μιλάμε για περίπου το 80-90% των εισαγωγών και εξαγωγών τους προς ΕΕ.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι Αμερικανικές επισκέψεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Μετά τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τ.Πάιατ, επίσκεψη στο ΓΕΣ πραγματοποίησε και ο Υποδιοικητής της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη
Την Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, υποδέχθηκε τον Υποδιοικητή της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη (21st Theater Sustainment Command), Brigadier General Fred Maiocco, ο οποίος επισκέφθηκε το ΓΕΣ, ωςεπικεφαλής αντιπροσωπείας επιτελών της Διοίκησης.

Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με πληρφοορίες μας έγινε αναλυτικά ενημέρωση…
Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι όσο δεν απελευθερώνονται οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, τόσο το κλίμα επιβαρύνεται επραιτέρω και αυξάνεται ο κίνδυνος ένοπλης αντιπαράθεσης.
Ειδικά μετά την υπερσυγκέντρωση αεροναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών που αναμένεται στο Αιγαίο.
Το κλίμα στο Κογκρέσο για την Τουρκία έχει γίνει πολύ βαρύ, αφού όλο και περισσότεροι γερουσιαστές κατακρίνουν ανοιχτά την αντισυμμαχική της συμπεριφορά και όπως εκτιμάται το θέμα δεν είναι αν θα επιβληθούν κυρώσεις αλλά ποτέ θα γίνει αυτό και τι είδους κυρώσεις θα είναι αυτές
Σε αντίθετο δρόμο όμως κινείται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπου ο Ρεξ Τίλερσον φαίνεται ότι θέλει – μετά την επίσκεψη του στην Τουρκία και την συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν – να δώσει χρόνο στην Τουρκία σταθμίζοντας προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά των κυρώσεων.
Τις τελευταίες ημέρες όμως στον αμερικανικό Τύπο πυκνώνουν οι προτροπές πρώην αξιωματούχων, παραγόντων και αναλυτών που ζητούν από τον Λευκό Οίκο να μην υποδύεται πλέον ότι η Τουρκία είναι μια φιλική χώρα και ότι έχουν κοινά συμφέροντα.
Θεωρούν ότι η Τουρκία βαδίζει αργά αλλά σταθερά στο να γίνει το νέο Πακιστάν καθώς ο Ερντογάν θεωρούν ότι υιοθετεί την πακιστανική φόρμουλα αναμειγνύοντας την σκληρή εθνικιστική γραμμή με το Ισλάμ.
Τις επόμενες μέρες, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, αναμένεται να επισκεφθεί εκτάκτως την Αθήνα ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών.
Υποβάθμισε το αξιόχρεο της Τουρκίας η Moody’s
Η πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα στο Ba2.
«Η κυβέρνηση φαίνεται ότι συνεχίζει να είναι επικεντρωμένη στα βραχυπρόθεσμα μέτρα, σε βάρος της αποτελεσματικής νομισματικής πολιτικής και της θεμελιώδους οικονομικής μεταρρύθμισης», ανέφερε ο οίκος Moody’s.
Εν μέσω ενός αρνητικού θεσμικού περιβάλλοντος, η εξωτερική θέση της Τουρκίας, το χρέος και οι ανάγκες μετακύλισης συνέχισαν να επιδεινώνονται, ανέφερε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης. Ο Moody’s αναβάθμισε, ωστόσο, τις προοπτικές για το αξιόχρεο της Τουρκίας σε «σταθερές» από «αρνητικές», ενώ τις είχε υποβαθμίσει σε «αρνητικές» τον Μάρτιο του 2017.
Οι τουρκικές χρηματοπιστωτικές αγορές δεν φάνηκαν να επηρεάζονται ιδιαίτερα από την υποβάθμιση, με τον βασικό δείκτη του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης να κινείται νωρίτερα σε θετικό έδαφος. Ένας τραπεζίτης χαρακτήρισε την υποβάθμιση «απρόσμενη εξέλιξη» που θα μπορούσε να ασκήσει κάποιες πιέσεις στις τουρκικές αγορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει πραγματική θεμελιώδης διαφορά μεταξύ των βαθμίδων Ba1 και Ba2.
Δείτε το βίντεο:


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου