Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Υπό τουρκική πολιορκία τελούν τα Ιμια, πάμε για εμπλοκή: Ραντάρ με θερμική κάμερα έστησε η Αγκυρα – Eντονη κινητικότητα – Βίντεο

-->
Σε στενό τουρκικό κλοιό είναι από σήμερα 23 Φεβρουαρίου τα Ιμια. Από γκρίζα ζώνη τα Ιμια εξελίσσονται ντε φάκτο σε τουρκικό έδαφος. Μεθοδικά η Αγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή μηδενίζοντας ουσιαστικά την ελληνική παρουσία.
 Ετσι λοιπόν, το κινητό ραντάρ με την ονομασία «Morad-1» έφτασε απέναντι από τα Ίμια και πλέον θα είναι τα μάτια και τα αυτιά των τούρκων. Εντεκα ημέρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια με τον εμβολισμό του ελληνικού Γαύδος από την τουρκική ακταιωρό, οι τούρκοι επιμένουν να δημιουργούν κλίμα έντασης στην περιοχή.
Το ραντάρ που είναι εφοδιασμένο με θερμική κάμερα ενεργοποιήθηκε αμέσως και όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ θα παρακολουθούν κάθε κίνηση γύρω από τα Ίμια. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν στην περιοχή παραμένουν ένα πολεμικό πλοίο και δυο σκάφη του λιμενικού σε 24ωρη βάση. Το τουρκικό κινητό ραντάρ είναι σε απόσταση 3,5 μιλίων από τα Ίμια και η λειτουργία του άρχισε σήμερα το πρωί.
Σκοπός της ύπαρξής του είναι να παρακολουθεί σημεία τα οποία αδυνατεί να ελέγξουν τα σκάφη του λιμενικού και θα λειτουργεί ακόμα και τη νύχτα! 
Δείτε βίντεο: 


Τα πράγματα είναι απλά κύριοι, αν δεν θέλουμε να επιτρέψουμε την αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας, αποδεσμεύστε τώρα τους Κανόνες Εμπλοκής σε Ξηρά, Αέρα και Θάλασσα …

Είναι σαφές, πως πλέον τα Ιμια δεν είναι γκρίζα ζώνη, αλλά τουρκική, όσο ωμό και σκληρό και εάν ακούγεται.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου