Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Αποκάλυψη Ζάεφ: Αυτά είναι τα τέσσερα ονόματα που προτείνουμε στην Ελλάδα για τα Σκόπι

-->
Συνεχίζει τα «ύποπτα παιχνίδια» ο πρωθυπουργός των Σκοπίων – Λίγες ώρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του περί «μη ανάγκης αλλαγής του Συντάγματος» της χώρας του, έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις του για το ονοματολογικό – Αμηχανία στην Αθήνα
Συνολικά τέσσερις επιλογές για την ονομασία των Σκοπίων πρότεινε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ προς την ελληνική πλευρά.

Οι τέσσερις προτάσεις αφορούν στις εξής τέσσερις ονομασίες:

Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη και
Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)


«Οι προτάσεις είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη και Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)», δήλωσε ο κ. Ζάεφ προς το Ρόιτερ μετά τη σύνοδο κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα δεχόταν κάποια απ' αυτές τις επιλογές, ο Ζάεφ πρόσθεσε: «Ναι... Έχουν επιλογές που προτιμούν περισσότερο και μερικές που δεν προτιμούν και τόσο (όσον αφορά το όνομα)».

Ο ίδιος δήλωσε πως το ζήτημα που παραμένει είναι αν υπάρχει «πραγματική ανάγκη» να αλλάξει το σύνταγμα των Σκοπίων, κάτι που η Ελλάδα έχει επίσης ζητήσει.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου