Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Ο Νίκος Αναστασιάδης επανεξελέγη πρόεδρος της Κύπρου - Αναλαμβάνει πρόεδρος γα δεύτερη 5ετία

-->

Ο Σταύρος Μαλάς συνεχάρη τον Νίκο Αναστασιάδη - Με καταμετρημένες τις ψήφους στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων ο Αναστασιάδης λαμβάνει 56% έναντι 44% που συγκέντρωσε ο Μαλάς

Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων (1121 σε σύνολο 1121 εκλογικών τμημάτων), ο Νίκος Αναστασιάδης επανεκλέγεται πρόεδρος της Κύπρου με 56% έναντι ποσοστού 44% που συγκεντρώνει ο Σταύρος Μαλάς, διεκδικητής της προεδρίας και υποψήφιος του ΑΚΕΛ.
Σε απόλυτους αριθμούς, ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε 215.281 ψήφους, την ώρα που ο αντίπαλός του Σταύρος Μαλάς πήρε 169.243 ψήφους.


Ο Σταύρος Μαλάς συνεχάρη πριν από λίγο τον Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του. Σε λίγο αναμένεται να κάνει επίσημη δήλωση. Ο Σταύρος Μαλάς είναι η δεύτερη φορά που χάνει απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη. Οι δύο τους αναμετρήθηκαν και το 2013. 



Τα exit polls

Την επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη προέβλεπαν τα exit polls που δημοσιοποίησαν στις 18:00 ακριβώς τα τηλεοπτικά κανάλια της Κύπρου. Η πρώτη εκτίμηση έδειχνε πως οι ψηφοφόροι του Νικόλα Παπαδόπουλου στον Α’ γύρο δεν υιοθέτησαν την εισήγηση για «Ούτε Αναστασιάδη – ούτε Μαλά», καθώς μειώθηκε η αποχή ενώ και τα λευκά φαίνεται να κινούνται στο ίδιο επίπεδο με αυτά της περασμένης Κυριακής.

ΡΙΚ:  Αναστασιάδης 54,5% - 59,5%    Μαλάς    40,5% - 45,5%

ΑΛΦΑ: Αναστασιάδης  53%-58%     Μαλάς 42% - 47%

ΑΝΤΕΝNΑ: Αναστασιάδης 53%- 57%     Μαλάς  43% - 47%

SIGMA: Αναστασιάδης 54,5% - 58,5%     Μαλάς 41,5% - 45,5%

TV ONE: Αναστασιάδης 53,5-57,5%     Μαλάς 42,5% - 46,5%




ΑΚΕΛ: Βγήκαμε κερδισμένοι πολιτικών και ηθικώς

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των εκλογών ανέφερε πως είναι σεβαστό, αν και δεν ικανοποιεί το κόμμα του που στήριξε τον Σταύρο Μαλά. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ μπορεί να έχασε τις εκλογές αλλά βγήκε κερδισμένο πολιτικώς και ηθικώς και αυτό το πιστοποιούν και τα ποσοστά που έλαβε ο Σταύρος Μαλάς.

«Χιλιάδες των συμπολιτών μας» είπε, «μάς εμπιστεύτηκαν και στήριξαν τον Σταύρο Μαλά. Ευχαριστούμε αυτούς που εργάστηκαν σκληρά για αλλαγή στον τόπο μας. Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ. Συγχαίρουμε τον Αναστασιάδη για την εκλογή του. Το ΑΚΕΛ παραμένει στην αντιπολίτευση, θα στηρίξουμε ότι εξυπηρετεί τους στόχους και τα συμφέροντα του λαού».

Πρόσθεσε ακόμη πως ο κ. Αναστασιάδης «αποδείχθηκε αναξιόπιστος και δεν τον εμπιστευόμαστε. Ο Σταύρος Μαλάς δεν κέρδισε τις εκλογές, όμως τον ευχαριστούμε από καρδιάς για τον αγώνα που δώσαμε μαζί, με αξιοπρέπεια, ήθος και ειλικρίνεια».

Τέλος ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε τη στάση των κομμάτων του κέντρου, ως ασυνεπή αφού δεν στήριξαν την αλλαγή με απομάκρυνση του κ. Αναστασιάδη από την εξουσία. 

Νικόλας Παπαδόπουλος: Θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση

Το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) με ανακοίνωση του συνεχάρη τον Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, γιατί η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά και επιβεβαιώθηκε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ευνομούμενο κράτος. Οι εκλογές τελείωσαν, τα προβλήματα όμως παραμένουν. Ο λαός αναμένει από τον πρόεδρο και από την κυβέρνηση να εγκύψει στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και να βρεθούν λύσεις. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το Δημοκρατικό Κόμμα θα ασκήσουν εποικοδομητική και παραγωγική αντιπολίτευση, συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων».  


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου