Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018

Αποσταθεροποίηση της ΝΔ μέσω νέου κόμματος;

-->
Ένα κόμμα που δεν θα ανήκει στην "σκληρή δεξιά", που θα προσδιορίζεται ως πατριωτικό και που στόχο θα έχει να καλύψει το κενό που αφήνουν οι παλινωδίες της σημερινής ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών.
Ένα μπλέξιμο που δημιουργείται επειδή κάποιοι δεν αποφασίζουν αν ένα κεντροδεξιό κόμμα όπως η ΝΔ θα έχει μέσα της τη δεξιά ή το κόμμα θα οδεύδει προς το κέντρο για να γίνει το νέο… Ποτάμι.
Εν πάση περιπτώσει, αυτά θα πρέπει να τα λύσει η Πειραιώς προτού να είναι αργά. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η δημιουργία ενός νέου κόμματος θα μπορούσε απλά να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στη ΝΔ. Όχι μόνο να της κόψει την πορεία προς την αυτοδυναμία αλλά πολύ χειρότερες καταστάσεις. Άλλωστε, οι μεθεπόμενες εκλογές είναι με απλή αναλογική, οπότε εκεί έχει να γίνει χαμός.
Αίφνης η κυβέρνηση ανοίγει το λεγόμενο «Μακεδονικό» ή «Σκοπιανό» ζήτημα. Χωρίς κανείς να την ρωτήσει διάφορα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έστησαν ένα σκηνικό άκρως επικίνδυνο αλλά με σκοπιμότητες.
Γνωρίζουμε άλλωστε ότι ο Τσίπρας και η παρέα του δεν ενδιαφέρονται για τη ζημιά στη χώρα, θέλουν απλά να ακολουθήσουν τη στρατηγική τους για κυριαρχία σε πολιτικό επίπεδο. Το θέμα της ονομασίας άνοιξε με αποκλειστικό σκοπό την διάσπαση της ΝΔ, να δημιουργήσει πρόβλημα δηλαδή και να την αποτρέψει από την αυτοδυναμία. Ενδεχομένως και να της αφαιρέσει ένα μεγάλο κομμάτι που δεν συμφωνεί με την ηγεσία της.
Έξυπνα σκεπτόμενος ο Τσίπρας λέει ότι το θέμα των Σκοπίων δεν του προκαλεί ζημιά του ίδιου και της Αριστεράς. Άλλωστε είναι γνωστές οι θέσεις τους εδώ και χρόνια, μ’ αυτές θα πάνε και τώρα. Στο χώρο της κεντροδεξιάς ανοίγουν ζητήματα για τη στάση που θα κρατήσουν τόσο η ΝΔ όσο και άλλοι πολιτικοί φορείς και παράγοντες.
Από την άλλη, ενδεχομένως να συνέφερε τον Τσίπρα να πάει σε πρόωρες εκλογές με επίκληση εθνικού θέματος ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια «γαλάζια» παρένθεση στην εξουσία.
Και θα τον συνέφερε να ξεφορτωθεί το βαρίδι που λέγεται «Καμμένος» ώστε να αναζητήσει αλλού συμμαχίες ενδιαμέσως των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.
Έτσι, οι φήμες δίνουν και παίρνουν ξανά. Ότι δηλαδή έχει φτιαχτεί η μαγιά για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα που λαμβάνει ξανά το θέμα των Σκοπίων.
Ένα κόμμα… Βορείου Ελλάδος που θα σήκωνε το βάρος της πατριωτικής γραμμής κατά της ονομασίας των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε βερσιόν, θα προκαλούσε ασφαλώς τεράστιο ζήτημα στην έτσι κι αλλιώς μπερδεμένη ΝΔ.
Ο Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να ενταχθεί και αυτός στο νέο κόμμα.
Ίδωμεν. Οι πρώτοι έξι μήνες του 2018 θα κρίνουν πολλά. Τόσο για το πότε θα γίνουν εκλογές όσο και για το ποια κόμματα θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Και βεβαίως με το «Μακεδονικό» να καίει και να ζητά απαντήσεις. Και από τη ΝΔ…

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου