Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ALERT! – Φλέγεται το Ιράν: Σείεται όλη η χώρα – Μάχες σώμα με σώμα – Μεταφέρονται S-300 – Αραβική Άνοιξη και εισβολή

-->
Του Βασίλη Καπούλα
«Ανεξαρτησία, ελευθερία, Ιρανική Δημοκρατία, Θάνατος στον Khamenei» ουρλιάζει το πλήθος και το Ιράν σείεται απ’ άκρη σε άκρη. Η εξέγερση είναι γεγονός. Και λέμε εξέγερση γιατί τα αιτήματα τους ξεπερνούν μια απλή διαδήλωση… Απαιτούν να τελειώσει η εμπλοκή σε Συρία-Ιράκ-Υεμένη-Χεζμπολάχ-Χαμάς να τελειώσει η ισλαμική δημοκρατία κτλ. Η Αραβική Άνοιξη χτύπησε το Ιράν!

Το στράτευμα έχει τεθεί σε επιφυλακή, μεταφέρονται δυνάμεις, ο στρατός στους δρόμους. Περιμένουν εισβολή από ΗΠΑ-Ισραήλ μετά το χτύπημα που δέχτηκαν…

Κάποιοι εργάστηκαν αθόρυβα για τις δραματικές εξελίξεις που βλέπουμε. Ιρανοί Φρουροί έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και πυροβολούν στο ψαχνό ενώ όπως θα δείτε σε εικόνες και βίντεο μεταφέρονται αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και άλλος οπλισμός σε κρίσιμα σημεία.
Ραγδαίες εξελίξεις στο Ιράν: Έρχεται εξέγερση - «Θάνατος στην ισλαμική δημοκρατία» (βίντεο)

Σε κατάσταση πολέμου η χώρα.
ΗΠΑ και Ισραήλ για άλλη μια φορά παραδίδουν «μαθήματα» «αραβικής Άνοιξης» . Και το «τάιμινγκ» δεν είναι καθόλου τυχαίο. Συνδέεται άμεσα με μια σειρά άλλων εξελίξεων τις οποίες θα αποκαλύψουμε σε νέο άρθρο.

Στο Dorood attack σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα έξω από την τράπεζα Ansar των Ιρανών φρουρών.

Νεκροί είναι οι Ιρανοί Mohammad Chubak, Mohsen Viraieshi, Hosein Rashno, Hamzeh Lashni. Υπάρχουν πληροφορίες και για άλλους δύο νεκρούς. Σίγουρα ο αριθμός θα αυξηθεί. Οι συγκρούσεις έχουν επεκταθεί σε πολλές πόλεις.

Προπαγάνδα και παλιά βίντεο διαδίδονται σε όλη τη χώρα μέσω κοινωνικών δικτύων. Χιλιάδες Ιρανοί έχουν ξεχυθεί στους δρόμους ακόμη και στην Urmia φωνάζοντας «Θάνατο στον Δικτάτορα» (τον Ayatollah Khamenei).

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι «Οι ηγέτες του Ιράν έχουμε μετατρέψει την πλούσια χώρα με πλούσια ιστορία σε εξαθλιωμένο κράτος-παρία του οποίου οι ηγέτες εξάγουν βία, αιματοχυσία και χάος. Οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα τις συλλήψεις των ειρηνικών διαδηλωτών» ανέφερε η ανακοίνωση των ΗΠΑ.

Ανάμεσα στο εξαγριωμένο πλήθος κυκλοφορεί η πληροφορία ότι οι Ιρανοί ηγέτες ξόδεψαν εκατ δολάρια στον Μπασάρ Άσαντ και στις περιφερειακές πολιτοφυλακές σε Συρία-Ιράκ-Υεμένη-Χεζμπολάχ-Παλαιστίνη. Προφανής η στόχευση και ο σκοπός.

Λόγω της περιορισμένης πρόσβασης στο Ιράν κανείς μέχρι τώρα δεν είχε αντιληφθεί τι έρχεται. Κανείς εκτός από τις εμπλεκόμενες χώρες.

Παρά το ηλεκτρονικό «πέπλο» που έχουν απλώσει οι Ιρανοί διακόπτοντας την μετάδοση βίντεο και την λειτουργία των κινητών τηλεφώνων, εντούτοις υπάρχει τρομερή κάλυψη των γεγονότων, άμεση μετάδοση μέσω τουίτερ κτλ μαζί με προπαγάνδα και ψεύτικα Βίντεο. Οι Ιρανοί μεταφέρουν όπως θα δείτε και σε εικόνες παρεμβολείς στις περιοχές των εξεγέρσεων.

Η εξέγερση αντί να φθίνει, ενισχύεται, εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, οι διαδηλωτές γίνονται πιο επιθετικοί και αδίστακτοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και στη πόλη Qom, το πνευματικό κέντρο του Ιράν το σύνθημα είναι:

«Δεν θέλουμε Ισλαμική Δημοκρατία»!

«Τελείωσε ο χρόνος αυτής της Ισλαμικής Δημοκρατίας»!

«Παρακαλούμε παραιτηθείτε».

Διαδηλωτές στην Shiraz σκίζουν εικόνες του Αρχηγού των Ιρανών Φρουρών, Qasem Soleimani.

Στόχος τους όπως λένε, να πεθάνουν οι μουλάδες και να φύγουν οι διεφθαρμένοι σιίτες κληρικοί.

Στην Khoramabad φωνάζουν:

«Εμείς είμαστε Ιρανοί, δεν δεχόμαστε Άραβες»

«Οι μουλάδες πρέπει να πεθάνουν, θάνατος στον Ανώτατο Ηγέτη, φύγε από τη χώρα, Θάνατος στον Δικτάτορα» είναι το σύνθημα της πρωτεύουσας Τεχεράνης.

Ενα από τα ανησυχητικά σημεία είναι, ότι υπάρξει εξέγερση και στο προπύργιο του Ηγέτη του Ιράν, Ayatollah Khamene, στο Abhar.

Η στιγμή της εξέγερσης φαινομενικά είναι παράξενη. Γιατί μετά την υπογραφή της πυρηνικής συμφωνίας, η ιρανική οικονομία έχει βελτιωθεί πολύ το ίδιο και η χώρα σε όρους γεωπολιτικής στην Μέση Ανατολή. Αρα γιατί τώρα;

Ο ένας λόγος είναι το Ισραήλ και ο άλλος η Τουρκία. Αλλά αυτά θα τα δούμε αναλυτικά σε νέο άρθρο.

Σε μια από τις κεντρικές πόλεις του Ιράν, την Shahrekord, οι διαδηλωτές φωνάζουν για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Το ίδιο και σε Isfahan, Mashhad, Tehran, Birjand, Bushehr, Khorramabad, Shahrood και Neyshabour

Ο λαός στο Mashhad φωνάζει:
«Ούτε Γάζα, ούτε Λίβανος, οι ζωές μας είναι αφιερωμένες στο Ιράν».

«Χρησιμοποίησαν το Ισλάμ για να μας εξαθλιώσουν οικονομικά»!

Η ιρανική Αστυνομία και οι Ιρανοί Φρουροί συγκρούονται σε Mashhad, Neishaboor. Παρά την ανάπτυξη των δυνάμεων καταστολής, ο λαός ξεχύθηκε σε Gowhardasht, Karaj, το ίδιο και στην Amol, μία πόλη βόρεια του Ιράν

Συγκρούσεις υπάρχουν και στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης.

Στη Semnan φωνάζουν:
«Ιρανική Δημοκρατία, Ανεξαρτησία και Ελευθερία».

Η πολιτοφυλακή Bassij συγκρούεται με τους διαδηλωτές στο Hamedan, το ίδιο και σε BandarAbbas, Shiraz, Arak.

Στο Zanjan οι διαδηλωτές φωνάζουν:
«Πεθαίνουμε, πεθαίνουμε για να πάρουμε το Ιράν πίσω από τους Μουλάδες».

Στην Kerman φωνάζουν:
«Δικτάτορα, ντροπή σου, φύγε από τη χώρα».

Τα ίδια σε Malayer, μια ιστορική πόλη και τη δεύτερη μεγαλύτερη της Hamedan, τα ίδια και σε Zanjan.

Παράλληλα κυκλοφορεί η φήμη ότι η οικογένεια του Mojtaba Khamenei, γιου του son Ali Khamenei ετοιμάζεται να φύγει σύντομα για Λονδίνο λόγω ζητημάτων ασφαλείας. Δεν ξέρουμε αν αυτό αληθεύει. Αλλά αν ισχύει δείχνει πολλά…

Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε Tabriz, βορειοδυτικά του Ιράν από Ιρανούς Φρουρούς ενώ ο λαός της Shiraz πυρπόλησε το θεολογικό σεμινάριο του ισλαμικού κολεγίου. Εκεί εκπαιδεύονται Σιίτες κληρικοί ή Μουλάδες.

Οι τελευταίες δείχνουν τα όπλα τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τονίζουν ότι θα τα χρησιμοποιήσουν για να σκοτώσουν όποιον απειλήσει τον ανώτατο Ηγέτη, Seyyed Ali Khamenei.

Σε Qazvin, σε Τεχεράνη στο Πανεπιστήμιο Amirkabir και στην περιοχή Vali-Asr υπάρχουν συγκρούσεις.

Ακόμη και η Tabriz στην οποία επικρατούσε ηρεμία, οι κάτοικοι οι οποίοι στην πλειοψηφία είναι Αζέροι και Τούρκοι ξεσηκώθηκαν.

Η εξέγερση έφτασε μέχρι την παραλιακή πόλη Bandar Abbas.

Χιλιάδες Ιρανοί βγήκαν σε δρόμους και πλατείες για να διαμαρτυρηθούν για τις υψηλές τιμές , φωνάζοντας συνθήματα κατά του νυν Προέδρου Hassan Rouhani σε μια κατάσταση που θυμίζει «Ιρανική άνοιξη» μέσα στο χειμώνα .

Ο κυβερνήτης του Mashhad Mohammad Norouzian δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι η αστυνομία αντιμετώπισε την «παράνομη» διαμαρτυρία «με ανοχή».

Ο κ. Norouzian αναφέρθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων λέγοντας ότι η διαδήλωση οργανώθηκε μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης από «αντεπαναστατικά στοιχεία».

Το ημι-κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ilna ανέφερε ότι υπήρξαν επίσης διαμαρτυρίες στις πόλεις Neyshabour, Kashmar, Yazd και Shahroud.

Οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν φώναξαν συνθήματα όπως «ο λαός ζητιανεύει, οι ιμάμηδες παριστάνουν το θεό», «λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους», «ελευθερία ή θάνατος», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μετά την Συρία η δύση στοχεύει τώρα στο Ιράν δημιουργώντας συνθήκες «Συρίας». Αυτό που είναι άγνωστο ακόμη είναι η αντίδραση του Πεκίνου και της Μόσχας η οποία θα είναι ηχηρότατη .

Σίιτες κληρικοί με τα όπλα έτοιμοι για όλα.


Ο χάρτης των εξεγέρσεων



pentapostagma
ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου