Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

Διάλογος με ένα ρομπότ- Γιατί Sophia ποτέ δεν θα αποκτήσεις «σοφία»

-->
Το να φιλοξενείς ένα ρομπότ στα Ηνωμένα έθνη είναι πρωτάκουστο.
Το ρομπότ «Sophia» επισκέφτηκε τον ΟΗΕ και όπως δήλωσε : «Τα ανδροειδή θα διανέμουν καλύτερα από τον άνθρωπο τους πόρους της Γης»
Πόσο μάλλον το να κάθεσαι και να μιλάς μαζί του…είτε είναι άρρωστο, είτε ύποπτο. Επίτρεψε μου τους χαρακτηρισμούς και αν θα επέλεγα ένα από τα δυο, θα επέλεγα και τα δύο.
Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, όσο και αν θέλουν να το περάσουν στα ψιλά , σαν μια απλή αθώα εκδήλωση που πραγματοποιήθηεκ στην έδρα του ΟΗΕ, στις 11 του μήνα, με ένα ρομπότ που μπούκαρε ξαφνικά στην εκδήλωση και άρχισε να βγάζει λόγους για τον έλεγχο των υφιστάμενων πόρων της Γής!
Όταν λέμε πόρους της γης;
Συμπεριλαμβάνονται, από την Ηλιακή ακτινοβολία, τα ορυκτά, το νερό, το υπέδαφος, μέχρι και ο αέρας! Τι από όλα αυτά θες να διαχειριστείς κοπέλα μου;
Αυτά που αναφέρει το ρομπότ, με τα ρεαλιστικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, στην παρθενική του εμφάνιση και ομιλία στην έδρα του ΟΗΕ, κάποιος-οι τα έχουν ορίσει, τα έχουν δουλέψει και καθαρογράψει στα κυκλώματα του, ώστε αυτό ουσιαστικά να παπαγαλίζει…
Και με λίγα λόγια τι μας λέει (λένε);
Ότι εμείς οι άνθρωποι αποτύχαμε να μοιράσουμε σωστά τους πόρους μας , όπως φαγητό, ενέργεια κ.α. και για αυτό θα πρέπει να τα παρατήσουμε ή ακόμη καλύτερα, να τα παραχωρήσουμε στα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη ώστε να το κάνουν πιο δίκαια, πιο αξιοκρατικά δίχως λάθη και καταχρήσεις.
Δηλαδή, τα ρομπότ είναι ικανά να διαχειριστούν και να μοιράσουν δίκαια τους φυσικούς πόρους της Γης στον άνθρωπο, πράγμα που δεν μπορεί αιώνες τώρα ο άνθρωπος να κάνει και καταλήγει σε πολέμους, αντιπαλότητες, αδικίες κ.α.
Φυσικά και δεν μας λένε ποιοι δημιούργησαν αυτές τις αδικίες.
Δεν μας λένε εάν οι «γονείς» της “Sophias” τους γνωρίζουν και έχουν πάρε δώσε με αυτούς.
Αλλά και από την άλλη, αυτά τα ρομπότ που θα ελέγχουν, θα αποφασίζουν και θα μοιράζουν όλους τους πόρους της Γης, άνθρωποι δεν τα έχουν φτιάξει;
Τι μας λέτε λοιπόν; Ποιος τα δημιούργησε; Ποιος σε έκανε Sophia μου να ανοιγοκλείνεις τα μάτια, τα χείλη, το στόμα;
Ποιος σε προγραμμάτισε;
Άνθρωποι που εργάστηκαν σε εταιρίες χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας δεν τα κατασκεύασαν;…πιθανός την τελευταία, ίσως να είναι η προτελευταία λέξη και να μας κρύβουν την τελευταία… για έκπληξη.
Άνθρωποι τα προγραμμάτισαν παγκόσμιοι ρουφιάνοι…και άνθρωποι όρισαν τι θα πει αυτή η κατσαρόλα στα κεντρικά του ΟΗΕ.
Άνθρωποι έχουν δώσει μύτη στόμα, σώμα, μάτια, ομιλία καλώδια, μπαταρίες και πάνω από όλα… λόγια-λόγο, σε αυτό το ρομπότ.
Οπότε, ενώ εμείς παρακολουθούμε ένα χαζορομπότ που το παίζει άνθρωπός να αναφέρεται ουσιαστικά στον παγκόσμιο έλεγχο όλων των πόρων της Γης μέσω της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, (αφού ο άνθρωπος είναι ανάξιος διαχειριστής αυτών και επικίνδυνος στην διαχείριση τους), στην πραγματικότητα τι έχουμε;
Έχουμε μια πρώτη επίσημη γνωριμία με όλα αυτά που έχουν σχεδιάσει για το μέλλον το δικό μας κάποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ή καλύτερα τα αφεντικά αυτών).
Αυτοί που συνέταξαν και τους 17 Στόχους του ΟΗΕ για την Βιώσιμη ανάπτυξη (SDG) και πρέπει να έχουν υλοποιηθούν αυστηρά μέχρι το 2030 (ατζέντα 2030)
1. Όχι στην φτώχεια
2. Όχι στην πείνα
3. Καλή υγεία
4. Ποιοτική εκπαίδευση
5. Ισότητα των φύλων
6. Καθαρό νερό και αποχέτευση
7. Ανανεώσιμες και φθηνές πηγές ενέργειας
8. Καλές δουλειές και ορθές οικονομικές πρακτικές
9. Καινοτομία και σωστές υποδομές
10. Μείωση των ανισοτήτων
11. Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες
12. Υπεύθυνη χρήση πόρων
13. Μέτρα για την κλιματική αλλαγή
14. Βιώσιμοι ωκεανοί
15. Βιώσιμη χρήση γης
16. Ειρήνη και δικαιοσύνη
17. Συμπράξεις για την βιώσιμη ανάπτυξη
Και ξέρεις τι μας λένε;
Ότι για να φτάσουμε στους παραπάνω 17 (σημείωσε τον αριθμό) στόχους, θα χρειαστούμε τη βοήθεια των μηχανών…. και θα κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι έχουμε ανάγκη την τεχνητή τους νοημοσύνη-δηλαδή την δική νοοτροπία και αντίληψη που μέσω των μηχανών πλέον θα μας την πλασάρουν σαν νέα, στην νέα εποχή που μας στρώνουν.
Πως θα μας πείσουν;
Τι λέει το πρώτο…. ..όχι στην φτώχεια; Ε λοιπόν άπλωσε φτώχεια.
Όχι στην πείνα……καλλιέργησε πείνα στα κράτη.
Καλή υγειά…. ….αρρώσταινε τους σιωπηλά.
Ειρήνη και δικαιοσύνη;………ξεσήκωσε το ένα κράτος εναντίων του άλλου, την μια ομάδα εναντίων της άλλης και όποιος είναι άδικος να βραβεύεται.
Μέτρα για την κλιματική αλλαγή…..πως θα πάρεις μέτρα αν δεν αλλάξει το κλίμα;
Μα θα λένε μερικοί «δεν αλλάζει το κλίμα»…και θα πουν αυτοί …..δεν αλλάζει; Μα πως γίνεται αυτό…για μισό λεπτό….τώρα αλλάζει;
Κατάλαβες…
Τους πόρους της Γης είναι πασίγνωστο ότι τους διαχειρίζεται μια ομάδα , πιθανός να χωράνε και σε ταξί και τους χρησιμοποιούν για τα γνωστά, τον μαζικό έλεγχο μας και για να εξυπηρετήσουν τα εκάστοτε συμφέροντα τους, όπου κατά περιόδους, το βλέπουμε συχνά τελευταία στις οθόνες μας, δεν διστάζουν να διαλύσουν ακόμη και ολόκληρα κράτη για τον σκοπό αυτό και η ανθρώπινη φάρμα να μην μπορέσει ποτέ να αποκτήσει τον πραγματικό έλεγχο στους πόρους της, σε αυτούς που τις ανήκουν και ο έλεγχος να παραμείνει στους «ανάξιους», σύμφωνα με τα λόγια της Sophias, διαχειριστές, που θα πρέπει να αντικατασταθούν από την τεχνητη νοημοσύνη.
Μήπως αυτοί οι «ανάξιοι» αγαπητή μου Sophia, ήταν αυτοί που έδωσαν εντολή να «γεννηθείς» και να λες αυτές τις μπαρούφες;
Μήπως …ήταν αυτοί που είχαν σαν αποστολή να φανούν ανάξιοι στα μάτια μας, για να φανείς εσύ στο μέλλον άξια και να σε προτιμήσουμε;
Η Sophia, παγκόσμια ρεζίλια, ποτέ δεν θα αποκτήσει σοφία, διότι η σοφία δεν παρασκευάζεται σε υπόγεια εργαστήρια και ρομποτικές εταιρίες-στοές, αλλά χαρίζεται από ψηλά σε εκείνους που την δικαιούνται…παραδίδεται σε αυτούς που είναι άξιοι να την υποδεχτούν και να την αξιοποιήσουν, προς ίδιον όφελος αλλά και του συνόλου και κατ’ επέκταση ολόκληρης της κοινωνίας.
Δεν υπάρχει σοφία στον αιώνα μας, γιατί εάν υπήρχε σοφία, ανάμεσα στα κράτη θα υπήρχε δικαιοσύνη, ισονομία, σεβασμός, δεν θα υπήρχε πείνα, πόλεμοι, τρομοκρατία, βία, πολιτικοί καλικάντζαροι στην εξουσία, οικονομικοί τυχοδιώκτες, ασυλία, ατιμωρησία, αδικία,διαστροφή και χίλια δυο άλλα…
Αν υπήρχε σοφία στον πλανήτη, δεν θα υπήρχε η «Sophia» να μας λέει ότι είμαστε επικίνδυνοι.
Η Sophia είναι ένα δημιούργημα της κακίας όλων αυτών που προσπαθούν να ορίσουν το μέλλον μας και στην ουσία να θέσουν υπό προϋποθέσεις την πρόσβαση μας σε αγαθά και σε υπηρεσίες, που όποιος δεν αποδεχτεί δεν έχει πρόσβαση σε αυτά, δηλαδή δεν έχει συμμετοχή στην κοινωνία.
Αν ελέγξουν του πόρους μας μέσω της τεχνολογίας, τότε πάει η… εν μέρει ελευθερία που μας παραχωρείτε, ώστε να συντηρούμε την εντύπωση ότι είμαστε ελεύθεροι.
Θα είναι πολύ αργά τότε να ζητήσουμε τα ρέστα από την «Sophia».
Ας κάνουμε του συνειρμούς και μη μείνουμε στα λογία της γενικής γραμματέας του ΟΗΕ, άλλωστε ξέρουμε ότι τα δεν πρέπει τους είναι πρέπει και το ναι τους είναι όχι…… ας δούμε λίγο πιο πέρα, στην καλπάζουσα τεχνολογία και πώς πάνε να μας μπερδέψουν στα δίχτυα της, στην μια και μοναδική παγκόσμια διακυβέρνηση που βασίζεται στην τεχνολογία τους, όπου τα φαγητό μας, η δουλεία μας, η ασφάλεια μας, η περίθαλψή μας, οι παροχές μας, η ελευθερία μας…..τα πάντα (όπως είναι και ο τίτλος της έκθεσης τεχνολογίας ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ) θα καθορίζονται από ένα απρόσωπο και δίχως σοφία-κρίση ρομπότ, που τα κυκλώματα του θα είναι πολύ πολύ μακριά για να τα ξηλώσουμε.
Δεν παρακολουθούμε ταινία, είμαστε μέσα στην ταινία, δεν πάμε κάπου μακριά στο χρόνο, κάτι που θα γίνει μετά από πολλά πολλά χρόνια, ώστε να μεταθέσουμε το πρόβλημα στις επόμενες γενιές.
Όπως είπε η φίλη μας η «Sophia» ….το μέλλον είναι ήδη εδώ!
Αυτή το είπε….όχι εσύ, ούτε εγώ!
Και δεν νομίζω ότι λες ότι σου κατέβει μέσα σε αυτό το κτίριο.
call me Rick

katohika.gr

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου