Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Ο Τραμπ «προτείνει» οι τζιχαντιστές να εκτελούνται με σφαίρες βουτηγμένες σε αίμα γουρουνιού

-->

Το tweet του Τραμπ για τον στρατηγό Πέρσινγκ προκάλεσε σήμερα σφοδρές επικρίσεις - Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε έναν μύθο ως πραγματικό ιστορικό γεγονός, αλλάζοντας μάλιστα τις λεπτομέρειες για να τον κάνει... πιο εντυπωσιακό

Αντιδράσεις στον διεθνή Τύπο έχει προκαλέσει η χθεσινή ανάρτηση του Αμερικανού προέδρουΝτόναλντ Τραμπ, στον απόηχο της τραγικής τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη που στοίχισε τη ζωή σε 13 άτομα και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλα 100.

Λίγη ώρα αφότου οι τζιχαντιστές τρομοκράτες έσπειραν τον τρόμο στην λεωφόρο Λας Ράμπλας (και αρκετές ώρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα στην Καμπρίλς), ο Τραμπ καταδίκασε με μήνυμά του στο Twitter την επίθεση τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα είναι στο πλευρό της ισπανικής κυβέρνησης. 

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία, και θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να βοηθήσουν», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. Να είστε θαρραλέοι και δυνατοί, σας αγαπάμε!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ωστόσο στη συνέχει την ακόλουθη αινιγματική ανάρτηση: «Μελετήστε τι έκανε ο Αμερικανός στρατηγός Πέρσινγκ στους τρομοκράτες που πιάνονταν αιχμάλωτοι. Δεν υπήρξαν άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις ακραίων ισλαμιστών για 35 χρόνια!».
Η αναφορά στον στρατηγό Τζον «Μπλακ Τζακ» Πέρσινγκ που χρησιμοποίησε ο Τραμπ για να ενισχύσει ότι θέση του ότι απαιτούνται ακραία μέτρα για τον περιορισμό της τρομοκρατίας  προκάλεσε αντιδράσεις από τα τοπικά MME, που χαρακτήρισαν το tweet του «γραφικό», «οπορτουνιστικό» και «αναληθές», αφού οι ιστορίες για τον τρόπο που ο στρατηγός εκτελούσε τους τρομοκράτες αιχμαλώτους του αποδεδειγμένα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μύθοι.

Η πλασματική ιστορία στην οποία αναφέρθηκε ο Τραμπ ως αληθινό ιστορικό γεγονός είναι η ίδια που είχε αφηγηθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας του για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών πέρυσι τον Φεβρουάριο. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται η υποτιθέμενη εκτέλεση από τον στρατηγό Πέρσινγκ δεκάδων ισλαμιστών ανταρτών που είχαν βάλει στο στόχαστρο τα στρατεύματά του στις αρχές του 20ου αιώνα.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, εκείνη την περίοδο μουσουλμάνοι στασιαστές στις Φιλιππίνες οργάνωναν επιθέσεις αυτοκτονίας με σπαθιά με στόχο χριστιανούς, έχοντας κίνητρα ανάλογα με εκείνα των τζιχαντιστών. Οι ισλαμιστές «Juramentados» διεξήγαγαν αιματηρές επιθέσεις την εποχή που ο στρατηγός Πέρσινγκ ήταν κυβερνήτης της επαρχίας Μόρο.

«Είχαν προβλήματα με τρομοκράτες, όπως ακριβώς έχουμε κι εμείς τώρα» είχε πει σε ομιλία του ο Τραμπ το 2016. «Τότε ο στρατηγός έπιασε 50 μουσουλμάνους αντάρτες και έκανε το εξής: Πήρε 50 σφαίρες και τις βούτηξε σε αίμα γουρουνιού. Έπειτα, πήρε 50 άνδρες του και τους ζήτησε να παραταχθούν και να σκοτώσουν τους 49 από τους αιχμαλώτους. Κατόπιν πλησίασε το 50ο αιχμάλωτο και του είπε: γύρνα πίσω στους δικούς σου και πες τους τι συνέβη. Για 25 χρόνια μετά από αυτό το συμβάν, δεν υπήρξε άλλο πρόβλημα. Καιρός λοιπόν να αρχίσουμε να αγριεύουμε».

Τώρα βέβαια ο Τραμπ αποφάσισε να... αυξήσει τα χρόνια που δεν υπήρχαν άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, κάνοντας τα 35. Εξάλλου, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές, η ιστορική αλήθεια δεν είναι κάτι που τον αφορά...


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου