Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Στεφανίδη - Ασύλληπτο άλμα στα 4,91μ. - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

-->
Η Κατερίνα Στεφανίδη συνεπής τα τελευταία χρόνια στο ραντεβού της με τα μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις στίβου, έφθασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Ήταν το μοναδικό που έλειπε από τη συλλογή της Ελληνίδας άλτριας του επί κοντώ, το οποίο κέρδισε με άλμα στα 4.91μ για να γράψει μία ακόμη μεγάλη επιτυχία στο ενεργητικό της και φυσικά να σημειώσει νέο πανελλήνιο ρεκόρ (το προηγούμενο -απόλυτο-δικό της με 4.90μ από τις 10/2/2016 και ανοικτού επίσης δικό της με 4.86μ από τις 8/6/2016 στη Φιλοθέη).




Η Στεφανίδη τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη στα 5.02μ για να καταρρίψει το ρεκόρ αγώνων της Γελένα Ισινμπάγεβα (5.01μ) από το 2005 στο Ελσίνκι, αλλά δεν τα κατάφερε.


Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.75μ σε μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν δύο αθλήτριες με 4.65μ, η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015).



Ο δύο αθλήτριες είχαν τις ίδιες προσπάθειες και μοιράστηκαν το χάλκινο.

Η κατάταξη στον τελικό:
1.Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.91μ

2.Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.75μ

3.Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) 4.65μ

3.Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.65μ

5.Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.65μ

6.Χόλι Μπράντσοου (Βρετανία) 4.65μ

7.Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς) 4.65μ

8.Όλγκα Μουλίνα (Ρωσία, ανεξάρτητη) 4.55μ

9.Ελίζα Μακάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.55μ

10.Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) 4.55μ

11.Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) 4.45μ

12.Ανίκα Νιούελ (Καναδάς) 4.45μ


Δείτε το "χρυσό" άλμα της Κατερίνας Στεφανίδη:
Το μήνυμα της Στεφανίδη: Σας ευχαριστώ που μείνατε ξύπνιοι για να με δείτε - ΒΙΝΤΕΟ
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ2 έσπευσε να ευχαριστήσει τους Έλληνες που έμειναν ξύπνιοι για να τη δουν και να θέσει τον στόχο της επόμενης μέρας.
«Τώρα κατευθείαν σκέφτομαι το χρυσό μετάλλιο στον κλειστό στίβο», είπε χαρακτηριστικά η παγκόσμια πρωταθλήτρια υποστηρίζοντας πως δεν είναι χαρούμενη μόνο για τον τίτλο, αλλά και για το ρεκόρ. «Είμαστε χαρούμενοι για το ρεκόρ. Είχα και άλλα δύο καλά άλματα 5,02μ, είναι σημαντικό ότι πέρασα το 4.91μ.», πρόσθεσε.
Και όταν της ζητήθηκε να πει κάτι στους Έλληνες, η Κατερίνα Στεφανίδη ανέφερε: «Σας ευχαριστώ που μείνατε ξύπνιοι να με δείτε, σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξη σας».
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ2:
Στις 20.10 η απονομή του χρυσού μεταλλίου
H Κατερίνα Στεφανίδη θα προσθέσει στη συλλογή της το χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου τη Δευτέρα.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, "χρυσή" Ολυμπιονίκης και πλέον παγκόσμια πρωταθλήτρια θα ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου τη Δευτέρα στις 20:10 ώρα Ελλάδας, για τη νίκη της στο άλμα επί κοντώ της διοργάνωσης του Λονδίνου.
Συρτάκι χόρεψαν 60.000 θεατές στο Λονδίνο για χάρη της Στεφανίδη - ΒΙΝΤΕΟ
Συρτάκι χόρεψαν 60.000 θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για χάρη της Κατερίνας Στεφανίδη.
Μόλις η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε το 4,91μ. και έκανε πανελλήνιο ρεκόρ με την επίδοση αυτή να είναι ταυτόχρονα και η κορυφαία στον κόσμο, το Στάδιο σείστηκε... Έγινε πραγματικός χαμός. Στήθηκε ένα πάρτι με τον κόσμο να έχει ενεργή συμμετοχή.
Δείτε το βίντεο:

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου