Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ: Αποκαλύψεις Βαρουφάκη: «Τα διηγήθηκα όλα στη Δανάη και την… κάμερα της»

-->
Εμπιστευτικές συζητήσεις που έκανε με τον Αλέξη Τσίπρα το δραματικό καλοκαίρι του 2015 αποκαλύπτει στο βιβλίο του Ανήλικοι στο Δωμάτιο, ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Σε ένα από τα αποσπάσματα που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποκαλύπτει τo σχέδιό Τσίπρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, για ένα διπλό παιχνίδι, το οποίο μαζί με άλλα, ο πρώην υπουργός, όπως γράφει στο βιβλίο του τα εκμυστηρεύτηκε στην σύζυγό του «Δανάη και την … καμερά της».
«Η πιο ηλίθια ιδέα»
Οπως χράφει χαρακτηριστικά ο Γιάνης βαρουφάκης: «Ο Αλέξης μου είπε οτι ο Δραγασάκης, προσπαθούσε να τον πείσει να απαλλαγεί από εμένα, την Αριστερή πλατφόρμα και τον Καμμένο και να φτιάξει κυβερνηση συνεργασίας με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Και τον διαβεβαίωνε ότι μόλις έκλεινε η συμφωνία με την τρόικα θα μπορούσε να απαλλαχθεί από τα τρια κόμματα και να με επαναφέρει. Του είπα ότι είναι η πιο ηλίθια ιδέςα  που είχα ακούσει. Χαμογέλασε και χρησιμοποίησε για τον Δραγασάκη μια έκφραση η οποία δεν μπορεί να μεταφερθεί». Ο Τσίπρας συνέχισε: » Υπάρχει όμως κάτι στην ιδέα να προχωρήσουμε με δύο τρόπους, ένα δημόσιο και έναν κρυφό. Δημοσίως να προσεγγίζουμε τους δανειστές με έναν δεξιό τρόπο, ότι τώρα είμαστε τα καλά παιδιά και ταυτόχρονα στο παρασκήνιο να ετοιμάζουμε την αντεπιθεσή μας».
Αυτό το διπλό παιχνίδι έπαιξε ο Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 με την αντιπολίτευση, της οποίας την συναίνεση απέσπασε για να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους.
«Ηξερα ότι είχε συμωνήσει με τον επόμενο υπουργό Οικονομικών αλλά έπαιξα το παιχνίδι και του πρότεινα τον Ευκλείδη (τον οποίο προσφέρθηκα να πείσω και εκείνος ότι ήθελε να το σκεφτεί».
«Και ο Σταθάκης» τον ρώτησα.
«Θα χαρώ να μην τον ξαναδώ μπροστά μου, αστον να χαθεί στα μετόπεισθεν της Βουλής»
Ο Γιάννης Βαρουφάκης αφού αρνήθηκε την προσφορά Τσίπρα να πάρει το υπουργείο Πολιτισμού, επέστρεψε στο σπίτι του, διηγήθηκε τα πάντα στη «Δανάη και την καμέρά της» κοιμηθηκε για κανα δύο ώρες και έπειτα έγραψε την έβδομη και τελευταία επιστολή παραίτησής του, ανακοινώνοντας στο blog  του: Minister no more».

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου