Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Βατικανό: Οι εξορκιστές, η συμφωνία με τον διάβολο και ο ρόλος του Πάπα

-->
O Plinio Correa de Oliveira ή Dr. Plinio εν συντομία ήταν ένας καθολικός ιερωμένος από την Βραζιλία ο οποίος περιγράφεται ως ιδιόμορφος.

Εξακολουθεί να είναι γνωστός για τους πιστούς του ακολούθους για τις συντηρητικές του ιδέες ενώ όσο ζούσε είχε ιδρύσει την ένωση TFP (Tradition, Family and Property Association).

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 ήρθε στη Ρώμη για να διαμαρτυρηθεί για την ίδρυση του Δεύτερου Συμβουλίου του Βατικανού, που είχε ως στόχο τον εκμοντερνισμό της Καθολικής Εκκλησίας μπροστά στα νέα πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα της εποχής.

Είχε αποκαλέσει τις προσπάθειες αυτές του Βατικανού τόσο θλιβερά νέα όσο και ο θάνατος του Χριστού.

Λίγο πριν το θάνατό του ο Oliveira λέγεται ότι είχε σε στενή επαφή με τον… διάβολο, ο οποίος υποτίθεται ότι μπορούσε να έρθει σε επαφή επίσης με Βραζιλιάνους εξορκιστές.

Σήμερα οι πιστοί του ακόλουθοι πιστεύουν ότι ελέγχει την κλιματική αλλαγή και «εργάζεται» από το υπερπέραν για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Andrea Tornielli ο οποίος γράφει στο blog “Vatican Insider”.

Με την φυσική εξόντωση του Πάπα Φραγκίσκου οι πιστοί του Dr. Plinio θεωρούν ότι η καθολική Εκκλησία θα εκλέξει ένα νέο ηγέτη ο οποίος θα κάνει μια συντηρητική στροφή στην νεοτερίζουσα πολιτική του Βατικανού και θα φέρει πάλι στο προσκήνιο τις παραδοσιακές αξίες.

Μετά το θάνατο του Dr. Plinio το 1995 το TFP χωρίστηκε σε δύο ομάδες: Η μια διατηρεί την ονομασία της οργάνωσης και υποστηρίζει τους ισχυρισμούς αμφισβήτησης στο πρόσωπο του Πάπα οι οποίοι ξεκίνησαν πρώτα από τον καρδινάλιο Raymond Burke στις ΗΠΑ.

Η άλλη ομάδα γνωστή ως ο «Κήρυκας του Ευαγγελίου» (Heralds of the Gospel) ιδρύθηκε από τον καθολικό αρχιερέα João Scognamiglio Clá Dias και η οποία φέρεται να έχει σχέση με αποκρυφιστικές τελετές.

Την έκταση των φημών ότι ο Dr. Plinio έχει αναχθεί σε μια μεταφυσική δύναμη έχει αναλάβει να διαλευκάνει μια επιτροπή του Βατικανού γνωστή ως Συνέδριο για την έρευνα οργανώσεων και συνομωσιών (Congregation for Institutes of Consecrated Life), σύμφωνα πάντα με τον Tornielli.

Αυτό γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βατικανού οι πιστοί της δεύτερης ομάδας «Κήρυκες του Ευαγγελίου» υπό τον ιερέα Dias χρησιμοποιούν μεθόδους εξορκισμού όπου έρχονται σε επαφή (προφανώς ανοίγουν… διάλογο) με τον διάβολο ή οτιδήποτε αντιπροσωπεύει αυτές τις δυνάμεις του κακού, αντί να τον η τους εξορκίζουν όπως υπαγορεύουν οι πρακτικές της καθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον καθολικό κοινωνιολόγο Massimo Introvigne ο οποίος έχει εντρυφήσει το έργο και τα πεπραγμένα του Dr. Plinio η οργάνωση «Κήρυκες του Ευαγγελίου» είναι μια «μορφή μιας μικρής μυστικής και αλλόκοτης αίρεσης», της οποία η «τριάδα» αποτελείται από τον Plinio Correa de Oliveira, τη μητέρα του Donna Lucilia, και τον Monsignor Clá Días.

Αυτού του είδους οι πρακτικές είναι όμως πρόβλημα για το Βατικανό. Στις 12 Ιουνίου ο Clá Dias παραιτήθηκε από την ηγεσία της αίρεσης αλλά πολλοί πιστεύουν ότι θα παραμείνει ως ο εξ απορρήτων σύμβουλος.

Μάλιστα όπως αναφέρεται σε βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει από την συγκεκριμένη ομάδα φαίνονται εξορκισμοί όπου ο εξορκιστής πιάνει λίγοού την κουβέντα με τα κακά πνεύματα κάτι που απαγορεύεται από την καθολική Εκκλησία.

«Ουαί και αλίμονο εάν ο εξορκιστής χάσει τον εαυτό του και οδηγηθεί σε περίεργες ερωτήσεις προς τον διάβολο ο οποίος είναι ο ορισμός της απάτης και του ψεύδους», αναφέρει ο Tornielli.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο ο εξορκιστής της ομάδας φέρεται να έχει καταληφθεί από τον διάβολο , ο οποίος μέσω αυτού λέει ότι ο Plinio ευθύνεται για τη κλιματική αλλαγή και την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη. «Είναι ο Plinio που τα κάνει όλα αυτά», φέρεται να λέει ο διάβολος ο οποίος κάνει και μια πρόβλεψη ότι ένας μετεωρίτης θα πέσει στον Ατλαντικό και θα εξαφανιστεί όλη η βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με τον Tornielli ο οποίος έχει δει το βίντεο στη συνέχεια ο διάβολος στρέφεται κατά του Βατικανού «Το Βατικανό; Το Βατικανό είναι δικό μου. Δικό μου!» φέρεται να λέει. «Ο Πάπας κάνει ότι του λέω. Είναι ανόητος. Υπακούει σε μένα στα πάντα. Είναι η δόξα μου και είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για εμένα. Με υπηρετεί».

Μετά ο διάβολος προβλέπει πως ο Πάπας δε θα χαθεί σε ταξίδι αλλά μέσα στο Βατικανό.

«Ο Πάπας θα πεθάνει πέφτοντας» φέρεται να λέει πάλι ο διάβολος χωρίς να δώσει περισσότερες… διευκρινίσεις.

Αν και όλα τα παραπάνω ακούγονται ως σενάριο ταινίας ή τουλάχιστον φαντασίας το Βατικανό έχει λάβει αυτές τις πληροφορίες απολύτως σοβαρά.

Για αυτό ακριβώς έχει ξεκινήσει την έρευνα από την συγκεκριμένη επιτροπή με στόχο όχι να εξαφανίσει τους «Κήρυκες του Ευαγγελίου» καθώς αυτό είναι δύσκολο αλλά να τους περιθωριοποιήσει περισσότερο και να τους αποδυναμώσει όσο μπορεί.


ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου