Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

-->
Ανατριχίλες προκαλούν στην Αθήνα οι δηλώσεις του 38χρονου ηγέτη του FDP, Κρίστιαν , ο οποίος, μιλώντας στο “Politico” επανέφερε χωρίς περιστροφές την ιδέα Σόιμπλε για μερική διαγραφή του ελληνικού χρέους, σε συνδυασμό, όμως, με μια «προσωρινή» ή και μόνιμη έξοδο από την ευρωζώνη!
«Η ελάφρυνση χρέους», τόνισε, «πρέπει να συνδυασθεί με μια τουλάχιστον προσωρινή αποχώρηση από την ευρωζώνη. Ένα ξεχωριστό νόμισμα για την Ελλάδα κρύβει κινδύνους, αλλά επίσης θα σηματοδοτήσει μια στρατηγικής σημασίας αλλαγή, με νέες ευκαιρίες για την Αθήνα».
Ο Λίντνερ εξήγησε, επίσης, ότι αν επιτραπεί στην Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, ενώ θα διαγραφεί μέρος του χρέους της, αυτό θα δημιουργήσει ηθικό κίνδυνο και θα είναι άδικο για χώρες, όπως η Πορτογαλία, που ανταπεξήλθαν σε σκληρούς όρους ενός προγράμματος διάσωσης, τα τελευταία χρόνια.
Το χειρότερο, ίσως, στις δηλώσεις Λίντνερ είναι, όπως σημειώνεται στο sofokleous.gr, ότι προβάλλει και μια επιχειρηματολογία υπέρ της ανατροπής της συμφωνίας της 15ης Ιουνίου, που λειτουργεί προστατευτικά για την Ελλάδα: όπως λέει ο 38χρονος πολιτικός, όσα έχουν συμφωνηθεί είναι αντίθετα με ό,τι ψήφισε το γερμανικό Κοινοβούλιο, κατά την έγκριση του τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα, πρωτίστως σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Το 2018, υπογραμμίζει, ο ίδιος δεν πρόκειται να προσυπογράψει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους χωρίς Grexit, κάτι που, όπως επισημαίνει και το “Politico” είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι η τελευταία συμφωνία αφήνει τις τελικές αποφάσεις για το χρέος στην κυβέρνηση που θα έχει την εξουσία στην Γερμανία το 2018 και στην οποία πιθανότατα θα συμμετέχει το FDP.
linter

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου