Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Αποκόπτουν την Κρήτη από τον ελληνικό ηπειρωτικό κορμό…

-->
Μια σημαντική αλλά ταυτόχρονα ανησυχητική πληροφορία περιέχει στο υστερόγραφό του σημερινό άρθρο το οποίο δημοσίευσε ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης, στον ιστοχώρο του Μιχάλη Ιγνατίου και αφορά στην όλη συζήτηση για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις επιλέγουν να αγνοούν, επιλέγοντας να συζητούν αποκλειστικά για «υφαλοκρηπίδα».

Όπως αναφέρεται, «ο οργανισμός seaaroundus που χαρτογραφεί όλες τις ΑΟΖ του πλανήτη μας δημοσιεύει μια ΑΟΖ της Ελλάδας, χωρίς την Κρήτη, και μια ξεχωριστή ΑΟΖ της Κρήτης. Επίσης δημοσιεύει ξεχωριστά μια ΑΟΖ της Νότιας Κύπρου και μια ΑΟΖ της Βόρειας Κύπρου».

Για όποιον επιθυμεί μπορεί αν διαπιστώσει ιδίοις όμασι στον επίσημο κατάλογο στην ακόλουθη διεύθυνση:http://www.seaaroundus.org/data/#/eez

Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα και αρκετοί είναι σε θέση να γνωρίζουν το γιατί, οπότε θα περιμένουμε τις ενέργειες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς το παγκόσμιο πλέον ενδιαφέρον για την περιοχή θα μπορούσε να προκαλέσει «καραμπόλες» περίεργες. Τουλάχιστον να γνωρίζουμε το σκεπτικό του Οραγανισμού.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου