Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Λάθος συναγερμός στο Μπάκιγχαμ: Δεν πέθανε ο Φίλιππος της Ελισάβετ

-->
Ως «παραπλανητικά» χαρακτηρίζονται από τον βασιλικό συντάκτη του BBC, τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σοβαρά προβλήματα υγείας του Έλληνα συζύγου της Ελισάβετ, Φιλίππου που οδήγησαν στον θάνατό του.

Η είδηση έκανε τον γύρο του πλανήτη σε σύντομο χρονικό διάστημα κυρίως λόγω της έκτακτης σύσκεψης του προσωπικού αλλά και των μελών της οικογενείας του παλατιού του Μπάκιγχαμ η οποία προκάλεσε εντύπωση.

Σύμφωνα με το BBC, η συγκεκριμένη σύσκεψη δεν πρέπει να προκαλεί καμμία ανησυχία καθώς πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο.



Ποιος είναι ο… άτακτος Φίλιππος

Ο πρίγκιπας έχει ελληνική καταγωγή, αφού γονείς του ήταν ο πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας και η πριγκίπισσα Αλίκη, αδελφή του Λόρδου Μαουντμπάτεν (τελευταίου αντιβασιλέα των Ινδιών). Είχε τέσσερις αδελφές, οι οποίες παντρεύτηκαν με Γερμανούς ευγενείς. Γεννήθηκε στα ανάκτορα του Μον Ρεπό της Κέρκυρας και βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος. Είναι γραμμένος στα βιβλία του ληξιαρχείου του Δήμου Κερκυραίων.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος και Δούκας του Εδιμβούργου, 95 ετών σήμερα, φαίνεται ότι μπορεί να έζησε και να ζει στην σκιά της δυναμικής συζύγου του, βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά τουλάχιστον η ζωή του ήταν «γεμάτη». Εξωσυζυγικές σχέσεις, πάρτι σε κλαμπ του Σόχο παρέα με αιθέριες υπάρξεις και τους ηθοποιούς Ντέιβιντ Νίβεν και Πίτερ Ουστίνοφ, άφθονο ποτό και μίσος για την πεθερά του, συνθέτουν την προσωπικότητα του βασιλικού συζύγου της Αγγλίας, την οποία παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια το ντοκιμαντέρ «Inside Buckingham Palace» του Channel 5.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν «κατά συρροή» γυναικάς και πότης και, μάλιστα, διατηρούσε κατά καιρούς εξωσυζυγικές σχέσεις. Ο γάμος του με την βασίλισσα Ελισάβετ αντιμετώπιζε κρίση και είχε φτάσει στα όρια της διάλυσης το 1956, αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε επισκεφθεί το βασιλικό γιοτ Britannia με άγνωστη μυστηριώδη γυναίκα. Τότε, οι έμπιστοι άνθρωποι της βασίλισσας την συμβούλευσαν να ζητήσει από τον σύζυγό της να πραγματοποιήσει μια μακρά περιοδεία στο εξωτερικό για να αποφύγει το σκάνδαλο.



Όμως, ο Δούκας του Εδιμβούργου εκτός από γυναικάς, αντιπαθούσε πολύ την βασιλομήτορα, η οποία κατοικούσε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ μαζί με την βασίλισσα και τον γαμπρό της. Μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα ο Φίλιππος ζήτησε από τους υπηρέτες να κλείσουν την θέρμανση στα διαμερίσματα της πεθεράς του και, μετά από μία εβδομάδα, η βασιλομήτωρ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το παλάτι.

eleftherostypos.gr

katohika.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου