Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Δεκάδες δονήσεις σε όλη την επικράτεια μέσα σε 48 ώρες – Δείτε τις περιοχές που χτυπάει ο Εγκέλαδος (Χάρτης)

-->
Πάνω από 50 σεισμοί έχουν καταγραφεί από χθες Σάββατο μέχρι αυτή την ώρα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχουν καταγραφεί συνολικά 58 σεισμικές δονήσεις κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου 20 και 21 Μαΐου μέχρι αυτή την ώρα που γράφουμε το ρεπορτάζ (19:10).
Οι σεισμοί που καταγράφονται κυμαίνονται από 1,3 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ μέχρι και 4,1 που καταγράφηκε στα Δωδεκάνησα, ο οποίος ήταν μετασεισμός του κύριου 5,1 που είχε χτυπήσει την Τετάρτη 17/5 στην περιοχή.
Δείτε παρακάτω όλους τους σεισμούς που έχουν καταγραφεί στον Ελλαδικό χώρο:
σεισμοί 48 ώρες Ελλάδα
Όπως βλέπουμε και στο χάρτη ο Εγκέλαδος έχει κάνει συχνή την επίσκεψη του στην Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ανατολική Βοιωτία και Φθιώτιδα με τα επίκεντρα να είναι στην Θήβα, δυτικά της Αρτάκης και της Χαλκίδας, στην Λάρυμνα και νοτίως της Αταλάντης.
σεισμοί Στερεά - Εύβοια
Η περιοχή εκεί είναι ιδιαίτερα σεισμογενείς όπου υπάρχει το ρήγμα της Αταλάντης.
Να σημειώσουμε ότι οι σεισμοί είναι πολύ περισσότεροι από τους 58 που έχει καταγράψει τοΓεωδυναμικό Ινστιτούτο και αυτό γιατί είναι μικρότεροι του ενός βαθμού. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να επισημανθούν.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου