Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ! Πως το Γιβραλτάρ μπορεί να παγώσει το Brexit

-->
Ψυχραιμία στη Βρετανία συστήνει η Ισπανία μετά από τους υψηλούς τόνους που υιοθέτησαν κάποιοι Βρετανοί πολιτικοί κάνοντας λόγο ακόμη και για πόλεμο.
Οι πολεμοχαρείς  δηλώσεις και οι συγκρίσεις με τον πόλεμο των Φόκλαντ  έγιναν με αφορμή την εμπλοκή της Ισπανίας στο θέμα του Γιβραλτάρ. Ο υπουργός  Εξωτερικών Αλφόνσο Νταστίς είπε ότι εξεπλάγην από την απάντηση της Βρετανίας μετά τους όρους για το Brexit που έθεσε η Ε.Ε. σύμφωνα με τους οποίους  σε οποιαδήποτε κομμάτι της συμφωνίας που αφορά το Γιβραλτάρ μπορεί να ασκηθεί βέτο από την Ισπανία. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ δήλωσε η αντίδραση των Βρετανών δεν ήταν αυτή που περίμενε καθότι είναι γνωστοί για το γεγονός ότι μπορούν να τηρούν την ψυχραιμία τους.
Την Κυριακή ο πρώην ηγέτης των Τόρις, Λόρδος Χάουαρντ είπε ότι η πρωθυπουργός Μέι θα πρέπει να δείξει την ίδια αποφασιστικότητα σε ό,τι αφορά το Γιβραλτάρ όπως το 1982 η Θάτσερ που πήρε τα Φόκλαντς από τους Αργεντίνους.
Από την πλευρά του ο Σερ Μάικλ Φάλον ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την περιοχή του. Τη βρετανική θέση θα θέσει στον ομόλογό του στις συνομιλίες που θα έχουν σήμερα ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου