Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ; Η Ρωσία απέσυρε σχεδόν τη μισή αεροπορική της δύναμη από την βάση Χμεϊμίμ

-->
Η στρατιωτική ηγεσία έκρινε ότι μπορεί να μειωθεί ο αριθμός των στρατιωτικών αεροσκαφών που βρίσκονται στη Συρία επειδή έχει μειωθεί ο αριθμός των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στη χώρα.
Η Ρωσία απέσυρε σχεδόν τα μισά ελικόπτερα και αεροσκάφη από την βάση Χμεϊμίμ στη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόμπλων Δυνάμεων συνταγματάρχης Σεργκέι Ρουτσκόι κατά την διάρκεια ομιλίας του, από το βήμα της 6ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια που πραγματοποιείται στην Μόσχα.
Ο συνταγματάρχης Ρουτσκόι είπε ακόμη, ότι από την έναρξη της κρίσης στη Συρία οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσίας (η Πολεμική Αεροπορία σ.σ.) πραγματοποίησαν περισσότερες από 23.000 αποστολές και κατάφεραν 77.000 αεροπορικά πλήγματα σε στόχους των ισλαμιστών. Σύμφωνα με τον ίδιο η ρωσική αεροπορία με λιγότερα αεροσκάφη κατάφερε τέσσερις φορές περισσότερα πλήγματα απ” ότι η δυτική συμμαχία της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες. Προσέθεσε επίσης ότι στην Συρία χρησιμοποιούνται 80 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Ο συνταγματάρχης Ρουτσκόι επεσήμανε ότι η ρωσική αεροπορική δύναμη ελέγχει από το αεροδρόμιο του Χμεϊμίμ όλο τον εναέριο χώρος της Συρίας, όπως και ότι ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας έχει θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του την πόλη της Παλμύρας.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου