Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΑΠΟΨΗ : ΜΗΠΩΣ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ ;

-->
Greek Spirit

19-4-2017

Το ελικόπτερο που κατέπεσε την 19-4-2017 στο Σαραντάπορο μετέφερε κλιμάκιο αξιωματικών που θα επιθεωρούσαν Μονάδα στην Κοζάνη. Ακολουθούσε την διαδρομή Στεφανοβίκειο-Σαραντάπορο-Άργος Ορεστικό όπου θα προσγειώνονταν

Οι συνθήκες και αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται και το θετικό είναι ότι έχομε ένα μέλος του πληρώματος το οποίο επέζησε και θα βοηθήσει με την μαρτυρία του.

Θα ριψοκινδυνεύσω μια εκτίμηση και πάντα δηλώνοντας ότι δεν έχω στοιχεία και ότι τα παρακάτω αποτελούν μια υπόθεση εργασίας και μόνο, χωρίς εμπεριστατωμένα στοιχεία.

Η περιοχή του Σαρανταπόρου βρίσκεται στις ανατολικές παρυφές της Πίνδου. Όπως έχω γράψει στο ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ; και έχω δημοσιεύσει στο ΤΙ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ υπάρχουν τμήματα των Αλβανικών εδιικών δυνάμεων τα οποία θα συνδράμουν ενδεχόμενη τουρκική επιθετική ενέργεια με καταδρομικές επιχειρήσεις στα Τέμπη αλλά και εναντίον υποδομών στην κεντρική Μακεδονία , Θεσσαλία και δυτική Ελλάδα με ορμητήριο την οροσειρά της Πίνδου η οποία είναι αφύλακτη και αραιοκατοικημένη.

Το τελευταίο καιρό τα ελικόπτερα της Α.Σ πετούν τακτικά στην ελληνοαλβανική μεθόριο και είναι εύκολο πλέον για τους Αλβανούς να προβλέψουν το πότε θα επιχειρούν όπως και τη διαδρομή τους.Η συγκεκριμένη διαδρομή προς Κοζάνη απο Λάρισα χρησιμοποιείται κάθε φορά απο ελικόπτερα του τύπου που κατέπεσε επειδή οποιαδήποτε άλλη διαδρομή απαιτεί μεγάλα ύψη, περιβάλον το οποίο αυτά τα ελικόπτερα αποφεύγουν.
Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ένα δρομολόγιο απο το οποίο περνάνε συχνά ελικόπτερα του στρατού.

Δεν αποκλείεται η πτώση του ελικοπτέρου να οφείλεται σε εχθρική ενέργεια από τμήματα των ειδικών δυνάμεων όμορων κρατών τα οποία από τον καιρό της ειρήνης ανενόχλητα δρουν στην Πίνδο και στις παρυφές της.Ένα τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή διαμετρήματος 12,7 χιλ. μπορεί κάλιστα αθόρυβα και χωρίς να αφήνει ίχνος να προκαλέσει βλάβη σε ελικόπτερο ικανή να το καταρρίψει και μάλιστα απο απόσταση χιλιομέτρων.

Είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε τα ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΤΙ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ για να καταλάβετε ποιός είναι ο κίνδυνος

Ίσως το δυστύχημα αυτό να αποτελεί μια απάντηση των γειτόνων μας .

hellenicsunrise

triklopodia.gr

katohika.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου